Nationale Sinterklaasboeken 2022

Sinterklaas strooit alweer voor het negentiende jaar met waardevolle, gratis verrassingen. Want niemand minder dan Jamai Loman, Tooske Ragas en Gerard Joling schreven een sinterklaasprentenboek voor kinderen. Die boeken mag Sint in heel Nederland weggeven. Ik vertel je meer over de Nationale Sinterklaasboeken van 2022!

Nationale Sinterklaasboeken 2022

Koen in mijn schoen – Tooske Ragas & Linda van den Berg (ill.)

Het sinterklaasboek van Tooske Ragas heeft als titel Koen in mijn schoen. De hoofdpersoon in dit verhaal is Madelief. Madelief ziet haar beste-alles-vriendje Koen met een verhuiswagen de straat uitrijden. Vanaf dat moment gelooft Madelief nergens meer in. Niet in kabouters, niet in de tandenfee en ook niet in marsmannetjes. Maar wél in de woorden van Sinterklaas, die haar op een idee brengen dat het begin is van een misschien wel iets te spannend avontuur.

Het boek is geïllustreerd door de Nederlandse illustrator en vormgever Linda van den Berg. Ze heeft een grote passie voor creatie, in welke vorm dan ook. Ze daagt zichzelf graag uit om verder te gaan dan het voor de hand liggende idee. Haar vrolijke karakter zie je weerspiegeld in haar tekeningen.  

Nationale Sinterklaasboeken 2022

Sint is zijn ring kwijt! – Jamai Loman & Laura Re (ill.)

Het sinterklaasboek van Jamai gaat over een ring met magische krachten. Doura en Thomas vinden in de sneeuw de ring van Sinterklaas. Die ring blijkt magische krachten te hebben. Maar kan Sint wel zonder die ring? Wat hebben voetballen, apenknuffels en Ozosnel met die ring te maken? En wat verandert er dankzij de ring allemaal in het leven van de eenzame Dennis?

De tekeningen in het boek zijn gemaakt door Laura Re. Re is woonachtig en werkzaam in Rome. Zij begon als ontwerper van karakters voor de Italiaans Animunidi Studio’s. Nu illustreert zij vol enthousiasme kinderboek. Met Sint is zijn ring kwijt! debuteert zij met haar eerste Nederlandse prentenboek. 

Nationale Sinterklaasboeken 2022

De valse noot – Gerard Joling & Richard Feld (ill.)

In het sinterklaasboek De Valse Noot is er paniek in het paleis van Sinterklaas. De Pieten-band kan alleen nog maar valse noten spelen na het eten van foute pepernoten. Er moet hals-over-kop een nieuwe act voor de aankomst in Nederland komen. Maar die mislukken allemaal op mysterieuze wijze. Wat is de rol van de zang-Piet? En kan de ontvangst in Nederland nu wel doorgaan?

Deillustraties in het boek zijn van Richard Feld. Richard is opgeleid aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Hij heeft ondertussen al 16 prentenboeken geïllustreerd. Zijn stijl kenmerkt zich door verrassend kleurgebruik en grappige details.

Sinterklaasboeken

De sinterklaasboeken zijn vanaf 15 november gratis te verkrijgen bij aankoop van aanbiedingen van Unilever bij de supermarktfilialen van deze Superuniewinkelformules: PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Kijk voor meer informatie op: www.sinterklaasprentenboeken.nl

Sinterklaasboeken in het Fries

Sinterklaas verrast ook dit jaar met drie Friese sinterklaasboeken. De boeken van Jamai Loman, Tooske Ragas en Gerard Joling zijn vertaald in het Fries. Zo krijgt ook de Friese taal bijzondere aandacht.

De Friese boeken zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkt Poiesz, bij aankoop van aanbiedingen.

Gratis letterspelletjes

Maak kinderen extra enthousiast voor de sinterklaasboeken! Dat kan met de gevarieerde letterspelletjes die de afgelopen jaren bij deze exclusieve boeken gemaakt zijn. De makers selecteerden er ruim 100:

  • 32 voor groep 1/2
  • 34 voor groep 3
  • 36 voor groep 4/5

De kinderen kunnen daar thuis en op school lekker mee aan de slag.

De letterspelletjes vergroten de woordenschat en laten kinderen op een creatieve manier met taal omgaan.

Op school zijn de letterspelletjes ideaal voor zelfstandig werken en voor een ‘verloren’ momentje. Voor veel plezier in de sinterklaastijd. En het is nog leerzaam ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.