Kind smartphone geven voor vermaak

Wanneer kinderen klein zijn, is het soms moeilijk om ze bezig te houden. Vooral als je zelf ook even druk bent met andere dingen. Op zo’n moment kan het verleidelijk zijn om je kind je smartphone te geven voor vermaak. Dat is echt niet erg! Zorg er wel voor dat de apps die je kind gebruikt, geschikt zijn voor zijn/haar leeftijd. 

Bezoek aan de huisarts

Wanneer je met je kind naar de huisarts gaat, kan het soms lang duren voordat je aan de beurt bent. Geef jouw kind op zo’n moment jouw Xiaomi note 11 pro en laat hem of haar een spelletje spelen of een filmpje kijken (geluid uit in de wachtkamer in verband met ander mensen). Zo hoeven ze zich niet te vervelen en gaat de tijd voor het gevoel iets sneller. Het maakt het ook allemaal iets minder spannend als er eventjes kan worden gespeeld voordat de huisarts jullie komt halen.

Tijdens het koken

Als je aan het koken bent, is het soms lastig om je kind goed in de gaten te houden. Geef je smartphone aan je kind en laat hem/haar gaan zitten op een plek waar je zicht op hebt. Geef ook alvast wat groente om te snacken. Op deze manier weet je zeker dat hij/zij genoeg binnenkrijgt. Kan een hoop gedoe aan tafel schelen!

Wachten op de bus of trein

Als je met je kind op de bus of trein wacht, dan kan het soms lang duren. Op zo’n moment kun je best je smartphone even aan je kind geven. Zorg wel dat deze niet op de grond kan vallen. Het zou zonde zijn als je jouw iPhone 11 moet laten repareren omdat deze op de tegels van Amsterdam Centraal terecht is gekomen. Houd ook altijd in de gaten dat je smartphone niet in de bus of trein achterblijft. Om dit te voorkomen vraag je deze terug op het moment dat jullie in- of uitstappen (of net daarvoor).

Lange autorit

Wanneer je een lange autorit gaat maken, is het verstandig om je kind iets te laten doen om de tijd te doden. Als je jouw smartphone gebruikt als navigatiesysteem, kun je deze natuurlijk niet geven aan je kind. Geef hem/haar in plaats daarvan een leuk boekje of een spelletje om te doen. Gebruik je je smartphone niet, dan kun je bijvoorbeeld Netflix aanzetten zodat hij/zij een film kan kijken en rustig op de achterbank zit. Op deze manier is de autorit voor iedereen een stuk relaxter.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.