Ik mocht een aantal weken geleden weer meevaren met de Blogboot van Marguerita. Vorige keer was het thema ‘Proef de zomer‘ en dit keer was het thema ‘FUN’. Het is natuurlijk altijd heel erg gezellig op de boot en maken we een hoop plezier, dus dit thema paste heel goed. Ik vertel jullie graag meer over de presentaties die we kregen.

Allereerst natuurlijk een mega shout out naar Starboard Boats, die er weer voor gezorgd heeft dat we op een elektrische boot hebben gevaren én ons hebben voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Wil jij nou ook goedverzorgd rondvaren en genieten van het mooie Amsterdam, kijk dan eens naar een Amsterdam Light Festival rondvaart. Je kunt de verlichte stad Amsterdam dan vanaf het water bekijken, erg leuk!

Scrub & Rub

De feestdagen komen zo zachtjes aan weer in zicht, dus het is goed om na te denken over de cadeaus die we gaan geven. Scrub & Rub liet ons kennismaken met hun allernieuwste product: de bodymist. Deze is er net als alle andere producten (body butter, body scrub, showerfoam, handgel, bodylotion, roomspray en handcrème) in vier heerlijke geuren te weten Bliss, Mystery, Magical en Secret. De hele lijn wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten als dode zeezout, kokosolie, cacaoboter, amandelolie en essentiële oliën. We kregen een aantal samples en een fijne handcrème mee naar huis, heerlijk!

1944 Paris

Henny van Scrub & Rub liet ons ook kennismaken met 1944 Paris (spreek je uit als Mille neuf cent quarante quatre Parie). Men heeft voor deze naam gekozen omdat het jaar 1944 erg belangrijk is geweest voor de Franse dames. In dit jaar kregen ze namelijk kiesrecht (zo ongeveer 23 jaar nadat de Nederlandse vrouwen dit kregen). Alle producten van 1944 Paris zijn dierproefvrij en behalve de lipstick ook nog eens vegan. Daarnaast maakt men gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten.

Alle verpakkingen van 1944 Paris zijn voorzien van statement quotes. De mascara die we kregen bevat de tekst Il était un fois un femme libre, wat zo ongeveer ‘Er was eens een vrije vrouw’ betekent. Daarnaast kregen we ook nog een fijne nagelvijl mee.

Visit Portland / Oregon

Vincent van Buro Six vertelde ons meer over Portland, te vinden in de staat Oregon in the United States. Een toegankelijke plek voor toeristen omdat je er heerlijk kunt fietsen in de prachtige natuur (je bent in Portland als fietser net zo heilig als een koe in India). Portland is gelegen aan de westkust van de VS, tussen de staten Washington (Seattle), Idaho (Boise), Nevada (Las Vegas) en California (San Francisco en Los Angeles).

Portland is de op drie na grootste stad in Oregon en wordt steeds populairder om te bezoeken. Je vindt er veel jonge ondernemers welke kleine winkels, restaurants en foodtrucks bestieren. Daarnaast zijn er meer dan 70 brouwerijen te vinden, waar eenieder zijn eigen bier brouwt.

Wel eens gehoord van FLOS? Niet? Alles moet Fresh (vers), Local (producten van lokale ondernemers), Organic (biologisch) en Sustainable (duurzaam) zijn. Dit betekent simpelweg dat alles wat in de ochtend vers wordt gekocht op de markt, in de avond terug te vinden is op je bord in een restaurant.

Ook leuk om te bezoeken zijn de vele wijnboerderijen waar je naar hartenlust wijntjes kunt proeven en daarna natuurlijk kunt meenemen naar huis.

Ook leuk: in een aantal plaatsen leven mensen echt nog volgens het cowboy-principe en in september is het rodeo-seizoen. Mensen lopen dan ook echt rond in cowboykleding en als je hier niet aan meedoet kom je dus sommige feesten niet in.

Int 2017 werd het seizoen van ‘Wie Is De Mol?‘ opgenomen in de staat Oregon en de aftrap was in Portland. Naar aanleiding van het programma is er een WIDM fanguide to Portland beschikbaar ontwikkelt, voor de echte Molloten.

Zie je het printje van het tasje hierboven? Dit is gebaseerd op de oude vloerbedekking van Portland International Airport. Dit tapijt heeft zoveel emotionele waarde gehad voor een heleboel reizigers, dat er zelfs een speciale Instagram-pagina voor in het leven geroepen is.

Swarovski Optik

Vincent nam ook nog een verrekijker ven Swarovski Optik mee waarmee je prachtig vogels kunt spotten tijdens jouw Portland reis (of gewoon in ons mooie Nederland natuurlijk). We mochten er allemaal even doorheen kijken en eerlijk is eerlijk, dit is wel even andere koek dan een verrekijkertje van de Action.

Gekleurde beits van Moose Färg

Het Zweedse merk Moose Färg maakt duurzame, matte, gekleurde beitsen die uitermate geschikt zijn voor buitenhout. Je kunt hier dus bijvoorbeeld je schutting, schuurtje of picknicktafel mee beitsen. Doordat de beits dampdoorlatend is, kan het hout blijven ademen. Wat heel erg fijn is, is dat je tussen de verschillende lagen niet hoeft te schuren en omdat de beits heel goed blijft zitten, ben je zo’n 4-5 jaar van onderhoud af. Handig!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.