Al meer dan 25 jaar zijn de pocket monsters, oftewel Pokémon, razend populair. Van televisieserie tot speelkaarten en van computerspellen tot dekbedovertrek. Of je nu wilt of niet, je kunt niet aan de getekende monstertjes ontsnappen, want ze zijn echt overal. Zelfs bij een willekeurige wandeling op straat kun je Pokémon-liefhebbers tegenkomen die op hun telefoon de verschillende Pokémon aan het vangen zijn. Om nu echt te begrijpen wat Pokémon zijn, is bij uitgeverij Deltas Pokémon Het mega super de luxe handboek verschenen. Wat weet jij al over Pokémon?

Van Abomasnow tot Zygarde

Maar liefst 875 verschillende Pokémon worden er in deze dikke encyclopedie behandelt. Dat zijn ze nog niet eens allemaal, want het boek beperkt zich tot acht regio’s uit de fantasiewereld waarin de verhaallijnen zich afspelen. Inmiddels is de Pokémonwereld nog uitgebreider geworden en daarmee ook het aantal soorten. Op zoek naar een specifieke Pokémon waar je iets over wilt weten? Blader op alfabet door het boek heen en je komt het vanzelf tegen, een inhoudsopgave ontbreekt namelijk. Bij elke Pokémon ontdek je wat voor soort type het is, waar het voorkomt en welke aanvalszetten deze kan doen in een Pokémon gevecht. Elke evolutie, vormverandering doordat de Pokémon opgroeit en ontwikkelt, staat apart in het boek vermeld. 

Pokémon handboek voor kinderen

Elke Pokémontrainer heeft zijn eigen Pokédex. Een slim apparaatje waarin alle soorten Pokémon en hun eigenschappen vermeld staan. Een systeem dat bij elke nieuwe ontdekking een upgrade krijgt en waarin je kunt bijhouden welke je al in je collectie hebt zitten. Dit handboek is voor kinderen een Pokédex in boekformaat. Met kleurrijke afbeeldingen en korte teksten worden de belangrijkste kenmerken van alle Pokémon verteld. Ondanks dat het een flinke dikke pil is te noemen, zullen kinderen er totaal geen probleem mee hebben om zich door het boek heen te werken. Doordat er geen verhaallijn in zit, kun je een willekeurige bladzijde openslaan en nieuwe dingen ontdekken over de Pokémon. Duidelijk een boek dus dat op ieder moment erbij gepakt kan worden, zelfs als je niet heel lang de tijd hebt om even rustig te kunnen lezen.

Pokémon Het mega super de luxe handboek

ISBN : 9789044762730
Auteur(s) : Centrale Uitgeverij Deltas
Taal : Nederlands
Uitvoering : Hardcover
Aantal pagina’s : 560
Verschijningsdatum : maart 2022
Afmetingen : 242 x 167 x 32 mm.
Gewicht : 1215 gr

Je kunt het boek o.a. bestellen op bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.