prinsesjeDit boek en de cd zijn door Nico de Braeckeleer gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Amaryllis Temmerman & Jos Dom.

Kaat, het prinsesje, wil niet meer dat mensen ruzie maken. Ze vindt het antwoord in het Toverboek dat ze van haar ouders heeft gekregen: een Gelukkig-Maak-Machine. Ze komt alleen niet verder met toveren dan stap 1: Tover jezelf in een roze baljurk. In het bos loopt ze tegen de honderdjarige Boom-die-altijd-raad-weet aan. Die zingt een liedje over Lucky Loco Trein, die brengt iedereen onderaan de regenboog waar iedereen gelukkig is, helaas is hij geen wegwijsboom. Dan ontmoet Kaat de Gulzige beer, hij heeft de hik (liedje 2) en eet graag groenten (het aanstekelijke liedje 3 Broccoli). Samen gaan ze op pad door het Land van Raadsels met het bootje naar het Land aan de Overkant. Daar nemen ze de Lucky Loco trein naar het Land aan de voet van de Regenboog waar ze tot een wijze les komen: Geluk zit in jezelf en gelukkig gaan ze weer naar huis.

Het boek en de cd zijn los van elkaar te lezen en te beluisteren. Samen zorgen ze echter voor een ervaring 2.0! De vrolijke illustraties (Sonia Trouvé) en de meezingliedjes met af en toe een dramatisch sausje maken er een mooi geheel van.

Op tempo: “10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0 al de rest is flauwekul!” klinkt regelmatig als intermezzo. De cd sluit af met alle akoestische versies, heerlijk rustgevend.

‘Prinsesje en de Beer’ van Nico de Braeckeleer, Uitgeverij Kramat 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 5/52 #prentenboekperweek

/Lmcmr

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.