schoolaap“Nou, dat is een lang verhaal ….” zeer uitgebreid beschreven door Davide Cali en gedetailleerd geïllustreerd door Benjamin Chaud. Beide hebben ieder voor zich al vele prijzen in de wacht gesleept en het is dus geen verrassing dat deze verhaalrechten al aan vele landen zijn verkocht.

Op weg naar school maakt Hij (?) veel, bijna ongeloofwaardige avonturen mee. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het gebeurd. Toch was Hij op tijd op school, maar wat zorgde er nu echt voor dat hij te laat op school kwam? En nu zonder smoesjes! “Vertel eens, waarom ben je zo laat?”

Met op de kaft die gigantische aap die de bus aanzag voor een banaan en de toon is gezet. Zo absurd dat het bijna wel waar moet zijn, want wie kan dit allemaal verzinnen? Een prentenboek geschikt voor alle fantasierijke kleuters die eerlijk gezegd wel iets beters te doen hebben, dan zich naar school haasten.

‘Wat me nu toch gebeurde op weg naar school …’ van Davide Cali & Benjamin Chaud, Uitgeverij De Fontein 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 2/52 #prentenboekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.