squid1En wat zag ik nu weer voor leuks in mijn KiDDoWz­ mailbox voorbij komen: inktvis handzeep, je handen leren wassen met een groene of oranje stempel van de inktvis. Een paar dagen later hebben we de groene sample in huis en manlief zegt direct: die inktvis moet er af, dat wordt een zooitje. Ik, eigenwijs als ik ben, neem expres de proef op de som.

Het oog van de meisjes valt direct op de fleurige zeepverpakking in de badkamer. “Mama, wat is dat?” “Dat is inktviszeep. Als je het dopje van het pompje haalt en met je hand er op drukt, dan komt er een stempel op je hand en op je onderste hand komt zeep. Als je die samen mengt door goed te wrijven, kleurt je zeep groen. Daarna moet je net zolang met water spoelen tot het inkt, de groene zeep, van je handen af is.”

De peuter wast gewillig haar handjes voor de foto’s, nog een keer en nog een keer. Ze kijkt naar de ronde stempel op haar hand. Vreemd genoeg trekt ze zich de opvolgende dagen niet terug in de badkamer om stiekem met de zeep te gaan spelen. Ik had verwacht dat een troepje zou worden in de wastafel omdat het bovenste dopje er af gehaald moet worden (anders droogt de inkt uit), dat de verpakking door de natte handjes dan zou gaan glibberen, terwijl de kraan al loopt, maar niets is minder waar. Misschien omdat het allemaal nieuw is. De flacon staat in ieder geval stevig en kantelt niet tijdens gebruik.

squid2De handzeep is extra dik en omdat dat er moeilijker af te spoelen is, wassen de kinderen langer de handen. De meisjes drukken, opvallend genoeg, eenmaal op de pomp, bij andere meer waterige handzeep wordt er vaker gedrukt en sijpelt de zeep tussen de vingers weg. Dit maakt dat de handzeep zuinig in gebruik is. Het groen spreekt de schoolmeid wel aan, maar is voor de kleuter en peuter niet sprekend genoeg van kleur. Manlief grijpt zijn kans bij kinderbedtijd de kleuter weer eens goed te leren handen wrijven en tussen je vingers. Daar was de sleur wel een beetje ingeslopen.

squid3Twee van de vier kleuren Squid Soap zijn vanaf begin februari 2016 verkrijgbaar bij de Etos en AH.nl. De Squid soap kost 3,99 euro voor 250 ml. Kijk voor meer informatie op http://www.squidsoap.com/nl/

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.