daanIs het een prentenboek, een voorleesboek, een samen te lezen boek? Het is eigenlijk allemaal maar bovenal ‘Daan in de raceauto!’ Eigengereid jongetje die Daan, haalt fantasie en werkelijkheid mooi door elkaar. Typisch voor deze leeftijdscategorie en zeer geschikt voor STOERE jongens.

Het verhaal begint wanneer Daan met zijn speelgoedauto’s aan het spelen is en Papa niet mee wil doen. Hij kijkt liever autoracen op televisie. Daan gaat naast zijn vader zitten, 1­ 2­3 START! Wat gaan ze hard en wat rijden ze veel rondjes, wel 60 zegt papa. Zijn fantasie gaat met Daan op de loop: Daan is autocoureur en ziet tijdens zijn race dat een man in een zwart pak de Grote Prijs wegneemt. Daan gaat er plankgas achteraan, er volgt een spannende achtervolging en plots schrikt Daan tijdens het applaus op. Hij heeft helemaal geen helm op en papa staat te juichen, maar voor wie eigenlijk …?

‘Daan in de raceauto’ van Fiona Rempt & Natascha Stenvert, uitgeverij Kluitman 2015, is o.a. hier te koop, bekijk daar ook het inkijkexemplaar.

Boek 3/52 #prentenboekperweek

/Lmcmr

(Visited 121 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.