SAMSUNG CAMERA PICTURESPrinses Lillifee is een reeks boeken van de Duitse illustratrice/schrijfster Monika Finsterbusch. Het gelijknamige hoofdpersonage van de boeken regeert over het koninkrijk Pinkovia en beleeft samen met haar vrienden talrijke avonturen. De boekenserie is al jaren populair, vooral bij kleine meisjes.

Personages:
* Prinses Lillifee is een kleine bloemenfee, die in een bloemenkasteel woont in de tovertuin van het feeënrijk Pinkovia. Als ze niet op de toverschool zit, helpt ze dieren, planten en iedereen die in het feeënrijk leeft. ‘s Avonds steekt ze de sterren aan en ‘s morgens kust ze de bloemen wakker.
* Pupsi is een klein roze varkentje dat gesteld is op rust en vrede en dat van alle soorten roze houdt.
* Henry is een betweterig bruin konijntje dat zich met alles wil bemoeien.
* Bruno is een onverstoorbare maar onhandige beer.
* Oskar is een onzeker en angstig lieveheersbeestje; zijn vrienden moeten hem voortdurend beschermen.
* Ivan is een altijd opgewekte egel. Hij heeft 5220 stekels en brengt iedereen aan het lachen.
* Bella is een kleine vlinderfee die heel graag net als prinses Lillifee zou zijn, maar ze raakt telkens in de war met haar toverspreuken.
* Clara en Cindy zijn tweelingzussen die erg nieuwsgierig zijn. Ze kennen elk hoekje en gaatje van het kasteel en elke bloem, en weten altijd wat er aan de hand is.
* Rosalie is de eenhoorn van Lillifee. (bron: Wikipedia).

Prinses Lillifee en het feeënbal
De betoverende verhalen van prinses Lillifee zijn al tien jaar niet meer uit de kinderkamers weg te denken. Juist bij dit jubileum nodigt Lillifee iedereen uit voor het grote feeënbal: Juliette de zeemeermin, Bella de kleine fee, Pedro de papegaai en veel andere vrienden komen in prachtige koetsen aangereisd. Maar uitgerekend ijsprinses Vladimir, op wie Lillifee zich bijzonder heeft verheugd, laat zich verontschuldigen. Zou het dan toch nog een mooi feest worden?

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bij het openen van het boek komen wij een prachtig glittermasker tegen, uiteraard zet mijn eigen prinses deze gelijk op en gaat aandachtig zitten voor het verhaal. Ik begin met vertellen: “’Waar is mijn pop?’ riep Clara en ze keek haar vriendinnetje Cindy verwijtend aan. ‘Het regent en nu zou ik zo graag met mijn pop willen spelen, maar ik kan haar niet vinden. Jij hebt haar het laatste gehad.’”
Mijn kleine meid luistert aandachtig en kijkt haar ogen uit naar de prachtige illustraties die het boek rijk is. Het valt haar niet alleen op dat er heel veel roze gebruikt is, ook van de glitters kan ze niet afblijven. Ze wrijft over het boek alsof ze nooit iets anders gedaan heeft. Nadat we de illustraties bekeken en besproken hebben, gaan we door naar de volgende pagina. Zo nemen we het hele boekje door. Normaal gesproken lees ik een paar pagina’s voor. Aangezien ik het verhaal zelf ook ontzettend leuk vind, verbreken we die regel voor de eerste keer. Pas nadat het boek uit is knuffel ik mijn prinses en mag het maskertje af. Tijd voor Dromenland!

Te bestellen via deze link.

Prinses lillifee en het circus!
Welkom bij ‘Prinses Lillifee en het circus!’ Dit boek heeft voor kinderen nog een heel bijzondere verrassing in petto: met een paar vingervegen komen prinses Lillifee en de eenhoorn Rosalie tot leven op je smartphone of tablet. Laat ze springen, dansen en toveren! Daarvoor installeer je de app op je smartphone of tablet, doordat je de QR-code scant of in de App-store zoekt naar de ‘Lillifee app’. Nadat je de app hebt gestart, ontdek je met je mobiele camera Lillifees virtuele wereld. Op iedere bladzijde met het symbool onder aan de tekst is er een aanvullende app, die je smartphone of tablet herkent. Als je de app niet gebruikt, werkt dit boek zoals elk ander plaatjesboek: voorlezen, luisteren, bekijken en genieten. SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nadat in het kasteel van prinses Lillifee een brief is gearriveerd waarop staat: “Jonge artiesten gezocht” willen de muizen Hendrik en Bruno dolgraag naar het circus. Prinses Lillifee wil er morgen over praten, maar de muizen kunnen niet zo lang wachten. Zodra prinses Lillifee doorheeft dat de muizen zijn vertrokken, gaat ze met Rosalie op pad richting het Toverbos. Bij het Toverbos komt prinses Lillifee erachter dat haar toverkracht minder wordt. Toch gaat ze dapper het bos in op zoek naar haar vrienden. Onderweg komen ze verschillende figuren tegen die haar helpen de juiste weg te vinden. Zou ze op tijd zijn om de muizen uit handen van de gemene tovenaar te bevrijden?
Ook dit verhaal is voorzien van prachtige illustraties, glitters en een hoop roze. En ook dit boek lezen we in een dag uit. Achter in het boek zit een envelop met een prachtige strik. Nadat we gekeken hebben wat we hier allemaal mee kunnen, stoppen we het weer terug in het zakje voor de volgende keer. Dit boek gaan we, samen met het andere prinses Lillifee-boek, vaker lezen.

Te bestellen via deze link.

Prinses Lillifee vriendenboek
Voor kleine prinsesjes en hun allerbeste vrienden en vriendinnen!
Op de betoverende pagina’s van dit vriendenboek kun je een heleboel leuke weetjes over jezelf schrijven. Door de vrolijke verjaardagskalender onthoud je alle belangrijke verjaardagen en in de fotogalerij kun je je mooiste foto’s en herinneringen plakken. SAMSUNG CAMERA PICTURES

‘Mijn allerbeste vrienden en vriendinnen’ is de titel van het vriendenboekje. Op de eerste pagina staat de magische tekst: “Dit betoverende vriendenboek is voor altijd van:.” Hieronder staan 2 regels voor een voor- en achternaam. Het boek is voorzien van extra pagina’s voor mooie herinneringsfoto’s. Ook staat er een verjaardagskalender in. Het eerste stukje uit het vriendenboekje gaat over jezelf. Daarna komen er ontzettend veel pagina’s om alle klasgenootjes, maar ook vriendjes en vriendinnetjes iets te laten schrijven. Pasfotootjes kunnen er ook bijgeplakt worden, leuk voor later om de gezichten erbij te hebben.

Te bestellen via deze link.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.