plum1Dit keer ben ik benaderd door de auteur zelf om haar boek te lezen. Dat vind ik een hele eer. Het boek heeft een prachtige kaft en het is een fijn lang verhaal. Op de site van Tamara Geraeds is te lezen wat zij allemaal doet en heeft gedaan.

Een Fantasy­ avontuur waarin de lezer zichzelf helemaal kan verliezen, maar ook vereenzelvigen met de hoofdpersoon Christopher. Hij is uiteindelijk maar een gewone jongen, niet veel bijzonders. Zijn moeder is druk met het helpen van zijn vader als boekhouder en hij heeft een zusje. Hij doet zijn best op de middelbare school maar wordt lastig gevallen door wat meiden, ze pakken zijn lunchgeld af. Tot zijn naam wordt geroepen, heel zachtjes en hij gehoorzaamd. Hij ontdekt dat hij uit zijn lichaam is getreden en wordt geleid door een vrouwenstem. Ze stelt hem gerust, hij komt bij een zwaard en krijgt de opdracht het op te pakken en te verstoppen. Maar hoe? “Lees de spreuk op!” Dan hoort hij twee stemmen. Stoppelbaard en Blubberbuik zitten hem op de hielen en zijn op zoek naar het magische zwaard. Christopher weet het zwaard tijdig te verstoppen en wil terug zijn lichaam in. Viviane, de beschermvrouw van het Zwaard der Wanhoop geeft aan dat zijn missie nog niet voorbij is en dat het zwaard in veiligheid gebracht moet worden. Er volgt een doldwaas avontuur waarin Christopher beschikt over bijzondere krachten en geholpen wordt door speciale vrienden. Zal hij slagen in zijn missie en wordt alles weer als vanouds?

Op de site van Christopher wordt het boek interactief gemaakt. In het boek zijn geheime toegangscodes te vinden die de lezer inzage geven in de geheime voorwerpen en te bezoeken plaatsen. Ook kan je op deze manier aan extra informatie over de personages komen. Heel erg leuk gevonden!

‘Christopher Plum en het zwaard der wanhoop’ van Tamara Geraeds met illustraties van Stieven van der Poorten, Kramat Junior 2015 is o.a. hier te koop.

Boek 135/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.