funnyHet is wel heel funny dat ik nog niet eerder van Funny heb gehoord. Hoe is het mogelijk met een elfde deel op de boekenplank? Deze paardenboekenserie is geschreven voor lezertjes van 8­-11 jaar.

Eva en Margreet zijn beste vriendinnen, ze rijden samen paard. Dan komt Margreet op het geweldige idee om de pony’s Funny en Mik mee te nemen naar Texel. Wat begint als opschepperij en een utopie lijkt, maar toch werkelijkheid wordt. Na wat voorbereidingen gaan de pony’s samen met de meisjes op de boot naar Texel waar ze bij de opa en oma van Margreet mogen slapen. Daar aangekomen maken ze van alles mee, ze komen zelfs bekenden tegen. De tweeling Tara en Sara vonden het blijkbaar ook een goed idee van Margreet. De ultieme droom van een strandrit maken met Funny komt zelfs uit. Wel jammer dat Eva en Margreet hun vriendjes moeten missen of toch niet …

Wat een ontzettend leuk avontuur in de belevingswereld van een opgroeiend schoolmeisje. Het is gelukkig niet alleen rozengeur en maneschijn, want dan zou het niet levensecht overkomen. Het lijkt binnen bereik, dromen kunnen uitkomen en ook heel fijn dat alles goed afloopt, ondanks wat hindernissen onderweg.

‘Funny op Texel’ van Evelien van Dort met illustraties van Kristel Steenbergen, Uitgeverij Callenbach 2016 is o.a. hier te koop. Lees hier ook het eerste hoofdstuk.

Boek 52/2016

/Lmcmr

(Visited 109 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.