eilandPrachtige donkere kaft, ik houd er van en dat in combinatie met die titel ‘Het verboden eiland’ spreekt erg tot de verbeelding. Ik kan alvast verklappen dat mijn verwachtingen zijn waargemaakt: een spannend, niet te voorspellen avontuur!

In het noorden van Nederland, ver weg van de bewoonde wereld, is een eiland waar de tijd heeft stil gestaan. De bewoners leven zelf­ voorzienend en de leiders treden eenmaal per jaar in contact met de bewoners van het vaste land. Zo blijven ze wel op de hoogte. Nikki gaat dit jaar niet op een luxe vakantie, haar moeder heeft een trip naar dit eiland zonder telefoon en internet gevonden. Nog erger is dat haar verwende nichtje Jennifer ook meegaat. Ze slapen in een tent ontdaan van alle luxe. Gaandeweg merken ze dat er iets niet in de haak is. Ze krijgen waarschuwingen van bewoners. Dan blijkt dat de leiding ontvoerd is en op het eiland is overgenomen door een stel voortvluchtige misdadigers. Zij laten de bewoners voor hen werken. Er breekt een spannende en gevaarlijke tijd aan voor de meisjes, die hun leven wagen om de eilandbewoners te helpen. Een tijd vol met geheime nachtelijke ontmoetingen, ontsnappingen aan bewakers en een duizelingwekkend zwemtocht onder water door een tunnel. Zou het deze verwende pubers lukken?

Een vlot geschreven verhaal zonder illustraties, geen science­ fiction, het zou gewoon echt kunnen gebeuren. De personages zijn uit het leven gegrepen. De lezers kunnen zich met de leeftijdsgenootjes vereenzelvigen. Niet alleen de stoere meisjes maar ook de meisje­ meisjes.

‘Het verboden eiland’ van Helma Camp, Leopold Uitgeverij 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 8/2016

/Lmcmr

2 thoughts on “Recensie: ‘Het verboden eiland’ (9+)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.