2175-18 Opmaak omslag LWW def LC Preview.inddWe hebben bij KiDDoWz al eerder kennis gemaakt met Lappa en terwijl ik ‘Lappa waait weg’ lees is het volgende deel ‘Kapitein Lappa’ ook al uitgekomen.

Lappa maakt van alles mee. Hij gaat samen met mama en hondje Wof in de herfstvakantie een weekje naar Terschelling met de snelboot over de Waddenzee. Ze staan op de camping en er wordt storm verwacht op de dag van zijn verjaardag. Ze zijn te laat met opruimen en alles waait weg, de taart, de tafel, maar ook de nieuwe vlieger met Lappa en hondje Wof eraan. Ze vallen in het water en een zeehond Happie brengt hen richting de vuurtoren op het dichstbijzijnde eiland. Via het Drenkelingenhuisje op Vlieland en het strand van Ameland brengt Happie hen naar Terschelling terug. Waar ze de verjaardag van Lappa nog eens dunnetjes overdoen.

Dit prentenboek staat boordevol informatie over de Waddeneilanden. De peuter blijft wijzen naar de plaatjes, helemaal zeehond Happie spreekt erg tot haar verbeelding. De kleuter vind het stukje over de zeeheks van Ameland wel spannend, gelukkig zien we een pagina verder de paardjes van de reddingsbrigade. Voor kinderen die een van de Waddeneilanden wel eens heeft bezocht lijkt het ons een feest van herkenning.

‘Lappa waait weg’ tekst en illustraties van Mirjam Visker, Lappa Books 2015, is hier te koop. Neem in de webshop van Lappa ook eens een kijkje naar de rest van het uitgebreide assortiment.

Boek 91/53 #boekperweek

/Lmcmr

4 thoughts on “Recensie: ‘Lappa waait weg’ van Mirjam Visker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.