eitje1De kleine jongen is een late leerling, dus hij zit iets langer in de kleuterklas. Wel is hij al een tijdje druk met letters en daar spelen ze in de klas ook goed op in. Iedere week is er een andere letter aan de beurt en kunnen de kids iets meenemen, dat begint met de betreffende letter. Een aantal weken geleden was de letter “R” aan de beurt. Zoonlief plukte ‘s ochtends een roos uit mijn valentijn boeket en ging er mee naar school. De juf keek blij verrast, ze dacht namelijk dat de roos voor haar was. Maar nee, de kleine jongen zei meedogenloos: “Juf, de roos is voor op de letter ‘R’ tafel”.

eitje2Zijn naam schrijven kan hij al wel een beetje, hoewel sommige letters in spiegelbeeld neergezet worden. Best knap overigens, ik zou het niet kunnen (alleen als ik er over na zou moeten denken en het dan zou moeten doen). Sommige letters lijken zo op elkaar, zoals bijvoorbeeld de “d en de b”, dus daar heeft de kleine man nog wel een beetje moeite mee. Gelukkig kwamen we online een boekje tegen, waar we mee aan de slag kunnen gaan om de letters zo goed en zo snel mogelijk te leren. Ik hoor jullie denken; snel? Nee, ik bedoel niet dat hij het snel moet kunnen, want ieder kind doet alles in zijn eigen tempo, dat ben ik me wel degelijk bewust. Het gaat mij erom dat hij er iets van leert, op een leuke manier. Vind hij het leuk? Jazeker! Hij bladert graag door het boek en doet soms zelfs een poging om de letters na te schrijven. Naar mijn mening, is dit boek door de illustraties dé perfecte manier om een kind kennis te laten maken met de letters van het alfabet. Hier in huis levert het wel degelijk een hoop op, ik hoop bij jullie ook! Letters leren is een eitje!eitje3

Letters leren is een eitje!
ezelsbruggetjes om letters & klanken uit elkaar te houden

“Letters leren is een eitje” is een handig boek voor ouders en
kinderen (3-7) om samen letters te leren en te beginnen met lezen.
Ouders kunnen de ezelsbruggetjes gebruiken om hun kind te helpen
letters & klanken te herkennen.

De ezelsbruggetjes zijn zo veel mogelijk gekoppeld aan de vorm van de letter
of klank en daardoor makkelijk te onthouden. Ook besteedt het boek aandacht
aan het onderscheiden van letters & klanken die erg op elkaar lijken zoals de
“b” en de “d” en de “ie” en de ei”.

Je kunt het boek op deze site bestellen (gesigneerd). Koop je het boek liever in de winkel? Klik hier voor de verkooppunten!

WINNEN!
Wij mogen een exemplaar van ‘Letters leren is een eitje’ weggeven aan 1 van onze lezers. Ben jij al bezig geweest met het oefenen van de letters van het alfabet? Zo ja, hoe heb je dat aangepakt? Laat hieronder je reactie achter!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

Speciaal voor jullie, als lezers van KiDDoWz:
Als je niet hebt gewonnen kun je het nu zónder verzendkosten bestellen via www.letterslereniseeneitje.nl. Vul dan bij kortingscode “kiDDoWz” in. De kortingscode is actief t/m vrijdag 27 maart.

 

 

(Visited 292 times, 1 visits today)

44 thoughts on “Recensie: Letters leren is een eitje – Rita Cramer

 1. Mijn oudste zoon zit inmiddels in de tweede kleuterklas. Op zijn school leren ze de letters fonetisch. Mijn zoon is visueel ingesteld dus kwam thuis; dat is de K van hamer! Dat is de M van taart! Bleek dat er een plaatje van een taart stond en ze leerden mmmmm lekker, taart! Leuk voor de uitspraak maar mijn introverte zoo haalde er verkeerde eruit en op school hadden ze het niet door! Het gaat nu beter maar het moet volgens mij makkelijker kunnen. Vind het idee van een lettertafel erg leuk!

 2. Inmiddels een kindje in groep 2. De letter honger is ook hier toegeslagen. Ik hoef er zelf niet veel aan te doen. Onderweg wordt er steeds geroepen:” Mama wat is dat voor letter”! en dan maar hopen dat ik op tijd de letter zie die ze bedoeld. Want zomaar een antwoord geven is er niet meer bij. Dit boek lijkt me een geweldig hulpmiddel om met ezelsbruggetjes de letters op een leuke manier te onthouden.

 3. Alyssa heeft voor sinterklaas een alfabetpuzzel gekregen. Ze is nu 2,5 maar herkent al maanden de “A van Alyssa, B van Beer, P van Papa, X van Xylofoon,” enzovoort! Soms wel lastig om nieuwe woorden bij de letters te noemen! Mooi boek voor inspiratie!

 4. Mijn zoon gaat volgend jaar naar groep 3.Hij is wel bezig met de letters.
  Het boekje van Borre vind hij erg leuk en aan het einde van de blz staat dan een letter en dan vraag ik wat voor letter is dat?
  Dit boek lijkt mij ook erg leuk voor mijn zoon en leerzaam.

 5. Hier ook een peuter (3,5), die al ruim een jaar met letters bezig is. Boeken, nummerplaten, letters opschrijven, boodschappenbriefjes maken, letterpuzzels.
  Hoewel het niet ons initiatief is om op deze leeftijd de letters al aan te bieden (als juf vind ik dit vrij vroeg, haha), gaan we wel in op haar vraag, omdat we zien hoe leuk ze het vind. Eenvoudige tweeletterwoordjes kan ze lezen, net als de namen van de familieleden.
  We blijven dus op een speelse manier ingaan op haar vraag.
  Ben benieuwd naar dit boek, denk dat ze het geweldig zal vinden!

 6. Wij kijken samen naar Sesamstraat. Daar komen ook vaak letters in voor om te oefenen.Verder niet AL te bewust mee bezig maar spelenderwijs. Liedjes zingen en boekjes lezen is het belangrijkst!

 7. In de omgeving letters benoemen en bij het voorlezen zo nu en dan een letter aanwijzen en vragen welke letter het is.

 8. Wat leuk! Onze zoon van 4 oefent met het schrijven van zijn eigen naam en we ‘zingen’ het alfabet. Dit boek lijkt me erg leerzaam!!

 9. Mijn jongste dochtertje van 4 heeft nog een oudere zus en 2 oudere broers en wil ook al zooooo graag alle lettertjes leren..! ♡♡

 10. De begin letter van het woord op het betreffende voorwerp plakken. Dus “V” op een vaas etc. Dan een spelletje spelen dat je de letter “b” ofzo zoekt..

 11. mijn kleindochter gaat volgend schooljaar naar het 1ste leerjaar. ze is zo fier als een gieter en zeer leergierig. ze kan al veel letters schrijven

 12. Mijn dochter wordt in mei 3. Het tellen heeft ze aardig onder de knie en ik merk dat ze toe is aan een nieuwe uitdaging. Dus willen we graag beginnen met de letters. Maar we weten niet zo goed hoe dit aan te pakken. Dit boekje zou ons hier geweldig mee helpen.

 13. Letters leren in mijn klas met fantastische kinderen van vier en vijf jaar –
  Komt voor de meeste kleuters zo voor elkaar!
  Voor sommige kinderen is iets meer nodig en kost letters leren meer tijd-
  Met dit boekje lijkt dat een kleinigheid!
  Wat geweldig lijkt mij dit boek om te proberen…
  en met de kleuters de letters te leren!
  Een aanwinst voor mijn klas en voor ieder kind….
  Ik hoop zo dat mijn klasje wint!

 14. Met mijn dochter van 4 hebben we al heel wat letters geleerd door veel plaatjes te bekijken en met magneet letters te oefenen op de koelkast. Nu heeft ze er ook veel interesse in dus dat scheelt al een hoop.

 15. Mijn zoontje van 5 is erg druk met letters en wil het liefst even in 10 minuten leren lezen en is dus erg boos en gefrustreer dat dat niet gaat. Op school leren ze de lettes fonetisch en moeten ze woorden uitspellen maar helaas hoort hij het echt niet hij spelt netjes T A K om daarnaboom te roepen want dat plaaje staat er bij, dus een boekje met extra oefen materiaal is erg welkom.

 16. Ik ben de oma van vijf kleinkinderen onder de vijf .
  Ik lees veel voor als ze bij mij zijn , want dat is heel belangrijk voor hun woordenschat.
  De oudste wordt binnenkort vijf en die is al echt bezig om haar eigen naam op te schrijven. Dan noemen we de letters op en dan schrijft zij het op. Als het haar lukt, dan glundert ze.
  Dit boekje kan haar hier wezenlijk bij helpen.
  Ik waag een kansje voor haar

 17. Door een liedje en een boekje van Sesam straat leert mijn zoontje letters van het alfabet en ook zo lezen met het boekje.

 18. Goedemorgen!

  Ja, ook mijn dochter is vier, zit in groep één en ze vindt school een feestje! Regelmatig ‘leest’ ze me tegenwoordig verhaaltjes voor, schrijft ze haar naam (in spiegelbeeld 😉 en klapt ze in haar handjes om woorden in lettergrepen te hakken (verbazingwekkend hoeveel tweelettergrepige woorden er drielettergrepig blijken te zijn ! 🙂

  Hoe pakken we het leren lezen aan? Het enthousiasme is het belangrijkst. Leer haar welke werelden je kan betreden door verhalen, welke gevormd worden door woorden. en de magie is binnen handbereik. Laat haar zien dat lezen een onderdeel is van het leven (informatief en fantasie)

  Het boek ziet er aantrekkelijk uit, ik weet zeker dat, welke kinderogen het ook zijn, ze zullen met plezier over de bladzijden glijden.

  Hopelijk mag deze mama dan meekijken! 🙂

 19. mijn kinderen zijn tweetalige (Spaans en Nederlands) en bij lezen kan dat een probleem zijn. ik ben bang dat ze Spaanse woorden in het Nederlands proberen te lezen en andersom. Ik zou heel graag dit boek willen hebben. Groetjes, Natalia

 20. Dit lijkt me een superleuk boek! Ik doe dus graag mee voor ons oudste pleegkind en daarna de andere drie op hun eigen tijd natuurlijk ook! 😀

 21. Ik heb mijn dochter de klanken genoemd als ze om de letters vroeg en die kon opeens lezen toen ze bijna 4 was. Mijn zoon is 5 en heeft helemaal niets met letters, hij vraagt er ook niet naar, hij herkent sommige woorden maar heeft niets met losse klanken. Ik ben benieuwd hoe hij gaat leren lezen…

 22. niet echt bewust mee bezig; ik stond er dan ook van te kijken dat ze met dag 1 op school meteen op haar stoeltje ging zitten, maar ze kende de lengte van haar naam en de beginletter E. nu proberen we wel met boekjes lezen en nummberborden de letters te herkennen.

 23. Onze meid is enorm leergierig.
  Als voorleesboek wilt ze haar woordjes-leren boek.. elke avond opnieuw.
  Ze is pas 3 jaar maar kent al woorden zoals drankenautomaat, rongten-foto en telescoop.
  Ze kent het alfabet liedje ook al uit haar hoofd.
  Dit is echt enorm leuk om saampjes te doen.
  Ze vind het zo leuk allemaal, dat dit boek ”letters leren is een eitje” echt wat voor haar is .

 24. Paps en mams hebben ooit een berg letter- en woordkaartjes geknutseld en daar heeft ons peutertje een paar keer veel plezier mee gehad. Maar om nou te zeggen dat ze toen kon lezen, neuh…Maar het is een begin en ze vond het hartstikke leuk om te doen,

 25. Leuk zeg! Ik ga hem gebruiken in mijn klas, voor de letter van de week! En als mijn zoontje er aan toe is, dan mag hij er ook van genieten en leren!

 26. Mn dochtertje zit in groep 2 en vindt letters erg leuk om te oefenen (:
  En zal van het boekje erg veel kunnen leren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.