In een mooie grote boom woont Mannetje Tak met zijn vrouw en hun drie twijgjes (kinderen). Tijdens een wandeling op een mooie dag wordt hij meegenomen door een speelse hond. Zo raakt hij iets verder van huis dan de bedoeling was. Daarna beland hij in de handen van een kind dat zich staat te vervelen. Na het spelletje ‘Poeh-stokje’ drijft hij door het water, hier wordt Mannetje Tak gepakt door een mooie zwaan die een nest aan het maken is. De Tak wurmelt zich los en drijft naar de zee, vervolgens dragen de golven hem naar een strand waar een vader Mannetje Tak oppakt en hem als vlaggenstok in een zandkasteel zet.

Mannetje Tak word ingezet als boog (voor een indiaan), een stok voor een picknickzak, een potlood, een knuppel, een frisbee en zelfs als een arm in een (smeltende) sneeuwpop. Zodra de sneeuwpop helemaal gesmolten is, wilt Mannetje Tak alleen nog maar slapen. Zelfs door het kinderkoor slaapt hij doorheen. Dan raapt een kinderhandje hem op en beland Meneer Tak op een stapel takken in een haardvuur… Maar Meneer Tak slaapt gewoon door…

‘Is daar iemand? Ik zit klem’ Mannetje Tak is meteen klaarwakker. Hij begint te sjorren en te trekken. En dan ineens zit daar de Kerstman, die hem wel duizend keer bedankt. Hij mag met de Kerstman mee en zo bezorgen het ene cadeau na het andere cadeau. Tot ze bij de laatste schoorsteen komen… Wie zou daar wonen?
Zou Mannetje tak zijn vrouw en 3 twijgjes nog eens terug zien?

Je leest het allemaal in het leuke prentenboek vol met rijmende tekst van Mannetje Tak. Hier te bestellen bij Gottmer voor €10,00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.