opiDe auteur, Clinty Thuijls, schrijft scenario’s voor o.a. Het Sinterklaasjournaal en Sesamstraat. Het boek is gebonden en heeft reliëf op de kaft, dit maakt het direct een verzamelstuk en een boek waar veelvuldig uit voorgelezen zal worden. Al denk ik dat de schoolmeid het ook leuk vind om zelf te lezen. De pentekeningen zijn van Argibald.

Tweeëntwintig korte verhaaltjes over de belevenissen van Sjef, die logeert bij Oma Monne en Opa Pie smaken naar meer. Héél soms mag zijn zusje Mina ook mee, maar meestal niet. Sjef beleeft echte kleuteravonturen met zwemles, wiebeltanden en alle verhaaltjes eindigen afgerond in een lieve lach.

Timmeren: Opilopi en Sjef timmeren een vogelhuisje voor de jarige buurman. Sjef is te ongeduldig om te meten en wil direct zagen en timmeren. En dan moet er ook nog gevijld worden. Sjef komt gehavend uit de strijd met een kras van de vijl, wat splinters en hij heeft met de hamer op zijn vingers geslagen. Oma verzorgt hem en op de verjaardag wijst de buurman naar Sjef’s piratenlitteken. Sjef wil geen timmerman meer worden, maar piraat. Alleen dan kan hij niet meer samenwerken met Opilopi, tenzij opa een piratenschip wil timmeren. Goed plan en Sjef steekt beide duimen met verband en pleister op.

‘Opilopi’ van Clinty Thuijls, Uitgeverij Marmer 2016, is o.a. hier te koop. Bekijk hier ook de eerste pagina’s.

Boek 27/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.