soapVoor mij ligt een jeugdroman, geschikt voor middelbare scholieren en ouder. Een debuut van een jonge schrijfster, die schrijfster blijkt ook nog eens erg veelzijdig te zijn. Liza Sips schrijft colums, blogs en is bekend van Goede Tijden Slechte Tijden. De serie en deze actrice heb ik nooit gevolgd, maar in het persbericht lees ik dat het verhaal is gebaseerd op haar eigen ervaringen als GTST-ster.

Pippa zit op de havo en ze werkt hard aan haar acteer-carriere. Ze volgt lessen en zit op een middelbare school die meewerkt wanneer leerlingen een auditie moeten doen tijdens schooltijd. Net als alle andere 16 jarigen heeft ze ook vriendinnen, haar nicht Jasmijn is haar beste vriendin. Ze zitten samen in de klas. Op vrijdagmiddag gaan de leerlingen uit school iets drinken bij Toppels. Pippa steekt niet genoeg tijd in haar schoolwerk, het loopt zelfs zover op dat ze straf krijgt en de komende drie maanden niet mee mag doen aan het programma van school. Net wanneer ze auditie mag gaan doen bij Liefde & Verraad, haar favoriete soap. Gelukkig neemt haar moeder het voor haar op en ze krijgt toch toestemming. Tijdens haar auditierondes ontmoet ze Mees, de acteur waar ze al een tijd over droomt. Een vonk slaat over en ze wordt uiteindelijk in dienst genomen als actrice bij deze soap. Ze deelt samen met Blair, haar tegenspeelster en dochter van de zenderbaas, een kleedkamer. Blair is jaloers op Pippa en werkt haar in alles tegen. Blair verstopt zelf haar schoolboeken vlak voor een tentamen. Mees lijkt steeds meer en meer aandacht aan Pippa te schenken, hij komt zelfs naar haar diploma-uitreiking. Pippa ziet haar vrienden nauwelijks meer. Het lijkt wel of ze elkaar niet meer begrijpen. Over het lelijke gedrag van Blair kan ze al helemaal met niemand praten, want de bladen berichten steeds over een relatie tussen Blair en Mees, die ontkend noch bevestigd wordt en over de vriendschap tussen Blair en Pippa als BFF’s. Al met al loopt de situatie erg hoog op en komt in Brussel, tijdens een teamuitje, tot een climax tussen Blair, Mees en Pippa. Er wordt kant gekozen, maar wie kiest er voor wie?

Het boek, de jeugdroman leest vlot weg. Het lijkt wel waargebeurd, maar zou ook goed fictie kunnen zijn. Ik leef echt mee met Pippa en steek ook iets op van het leven als acteur, zo achter de schermen. Het boek sluit af met een verrassende wending en laat zeker ruimte over voor een vervolg. Ik ben zeker benieuwd naar het verloop van de carriere van Pippa, maar ook van Liza Sips zo onderhand.

Soapsop van Liza Sips, januari 2015 Uitgeverij de Fontein is o.a. hier te koop:
[bol_product_links block_id=”bol_54d126daf02ba_selected-products” products=”9200000030480707″ name=”soapsop” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boek 8/53 #boekperweek

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.