tien dingen bijna def.inddEen mooie zilveren kaft wenkt, een aansprekende titel met een rode kus en op de achterzijde de 10 punten vermeld. Lijkt mij een mooi totaalplaatje voor de pubermeisjes van tegenwoordig.

April is zestien jaar en omdat haar vader voor zijn werk moet verhuizen, mag ze na lang aandringen intrekken bij haar oudere vriendin Vi. Ze veinzen dat haar moeder er van af weet en maken daar zelfs een emailadres voor aan. De vader van April maakt maandelijks een ruime vergoeding voor onkosten over en daar weten de meisjes wel raad mee. Twee meisjes van deze leeftijd die zelfstandig, zonder toezicht samen wonen roept om een feestje. Niet een, maar meer. Dan komt haar vader onaangekondigt op visite, ze heeft nog twintig minuten om het huis op te ruimen na een feestje, slapende gasten eruit te werken en zichzelf op te knappen!

Het boek begint bij het einde en werkt dan zijn weg weer terug naar hoe het allemaal is begonnen. De tien dingen die April beter niet had kunnen doen worden punt voor punt uitgeschreven in de vorm van een verslag. April maakt veel mee, het is een wonder hoe ze zich steeds weer uit de nesten weet te werken. Of het dit keer goed komt, dat is te lezen in deze pil van ruim 300 bladzijdes!

‘Tien dingen die ik beter niet had kunnen doen’ van Sarah Mlynowski, oorspronkelijke titel ‘Ten Things We Did (And Probably Shouldn’t Have) vertaald door Lia Belt voor Uitgeverij De Fontein 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 89/53 #boekperweek

/Lmcmr

(Visited 643 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.