dorksDe Nederlandse Kinderjury 2017- ‘Totaal nutteloos wetenschappelijk onderzoek naar Dorks’

Een terechte stempel van de Nederlandse Kinderjury 2017 in dit hilarische boek voor gevorderde lezers. Naast zuivere kennis over Dorks doen ze ook nog eens informatie op over het aanpakken van wetenschappelijk onderzoek en het maken van een gedegen werkstuk. Het leesboek lijkt zoveel op een schoolboek dat je zelfs ongestraft zou kunnen lezen tijdens een andere nutteloze redenatie van een suffe leraar.

Hoe nutteloos dit grondige wetenschappelijke onderzoek ook stelt te zijn, na het lezen van dit werkstuk kan ik mijzelf een gestaafd beeld vormen van Dorks, dat voorheen enkel en alleen beruste op een onderbuik-gevoel. Door deze statistieken, vergelijkingen en zelfs wetenschappelijke illustraties op te tekenen in zijn werkstuk voor Natuur, Leven en Techniek heeft J.J. Mulder de wereld een grote dienst bewezen. Door de heldere hoofdstukindeling en subcategorieën is het ook nog eens goed te volgen voor een ieder die er enig belang bij heeft dit onderwerp door te spitten. Al geeft zijn wetenschappelijke conclusie geen hoop: Er zullen altijd Dorks bestaan en waarom ze zich gedragen zoals ze doen is enkel en alleen de schuld van de Dorks zelf!

‘Totaal nutteloos wetenschappelijk onderzoek naar Dorks’ van Alison Hughes, Van Holkema & Warendorf 2016, is o.a. hier te koop. Neem ook een kijkje in het inkijkexemplaar.

Boek 61/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.