yaka1De elfjarige Jake is een held, maar (bijna) niemand weet dat. Overdag zit hij te slapen in de klas en ‘s nachts beschermd hij als Yakanuko de wereld tegen het kwaad. Sinds zijn vader drie jaar geleden spoorloos verdween, ziet Jake het als zijn taak om ervoor te zorgen dat de mensen om wie hij geeft veilig zijn. Met zijn onverwoestbare zelfvertrouwen en grote computerkennis gaat Jake de strijd aan met de slechteriken, zoals gevaarlijke robots en ander gespuis. Als de kwaadaardige professor Zone de stad lamlegt en de dochter van de president ontvoerd, komt Jake in actie. Met gevaar voor eigen leven…

yaka2Een spannend verhaal over goed en kwaad, moed, vriendschap en (een beetje) over liefde. Honderd­-en-­drie tellende pagina’s bevat dit kleurrijke boek over Yakanuko, waarbij op de laatste pagina een fantastische tekening staat. Het boek heeft op alle pagina’s één of meerdere afbeeldingen, waardoor het verhaal duidelijker wordt. Dit is handig omdat er soms moeilijke constructies inzitten (door woorden die mijn zoon niet kent, of een zin waar hij niet helemaal wijs uit wordt). Op deze manier kan mijn zoon het boek toch goed lezen. Een erg leuk detail is, dat bij de eerste helft van het boek de pagina’s een witte achtergrond hebben, terwijl in het tweede deel (daar waar het spannend wordt) ineens witte letters zichtbaar worden op een donkere achtergrond. Het laatste hoofdstuk heeft weer een lichte achtergrond, het komt namelijk allemaal weer goed!

De schrijver van Yakanuko is Curt Forting, presentator en acteur, onder andere bekend van Top of the Pops, Het Huis Anubis, voetbalvrouwen en Hoelahoep. Nick van Leent is hier de yaka3illustrator en animator. Hij is gespecialiseerd in zowel handgetekende als digitale illustraties.

Je kunt dit boek o.a. bestellen bij bol.com.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.