Een zoekboek, maar dan anders. Zo zou ik het boek het ‘Zoom in op dieren’ willen omschrijven. Laten we daar nou net van houden!

De inhoud
Het boek blinkt uit in originaliteit door het hele fenomeen ‘zoekboek’ over een andere boeg te gooien. Je gaat in het boek niet op zoek naar verstopte afbeelding, maar je gaat met je kinderen op zoek naar diersoorten! Zo leer je een narwal te herkennen aan zijn hoorn, een krekel aan zijn poten, een gekko aan zijn huid! Elke keer als je een bladzijde omslaat kom je in een nieuwe wereld van ‘dieren-kenmerken’. Zo kom je na de eerste omslag allemaal poten, voeten en hoeven tegen…maar van wie zijn die eigenlijk? Op welk dier wordt ingezoomd?  Blader je verder kom je ogen, voelsprieten, huid, schubben en andere kenmerken tegen. Elke keer ga je samen met je kind op zoek naar het bijbehorende dier! Maar … wees niet bang … voor de dieren die je niet kent staat onderaan elke pagina een lijstje met antwoorden! Mocht je dan nog niet weten om welk dier het gaat (ook ik had nog nooit van een steeloogvlieg, goliathkever of een veelkleurige Madagaskar-sprinkhaan gehoord), dan vind je achterin afbeeldingen van de meest onbekende dieren.

Wat heb je in handen?
Het is een groot boek met een harde kaft. Ongeveer 36×27 cm en 32 pagina’s dik. Als je het boek openvouwt is het A3 formaat.

Hoewel alle illustraties in het boek getekend zijn, zijn ze speels, maar toch natuurgetrouw en daardoor zeer herkenbaar. Opvallend vind ik de details waarmee sommige, met name ogen en vleugels, worden weergegeven. De afbeeldingen zijn ruim en overzichtelijk opgezet. Hoewel elke afbeelding los staat van de ander is het toch een eenheid; apart maar toch samen.

Leuk vind ik, dat bij de afbeeldingen van de onbekende dieren, ook een korte uitleg staat over dit onbekende dier. Een kleine mini-encyclopedie!

Kinderboekennieuws maakte dit leuke filmpje over het boek!

Auteur/Illustrator: Gonzague Lacombe / Laure du Faÿ
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025873813

[bol_product_links block_id=”bol_59ef83b087c1b_selected-products” products=”9200000079457076″ name=”Zoom in op dieren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.