turnenHet derde deel van deze boekenserie met voorwoord van Eythora Thorsdottir, een groot turnster. Door de Layar applicatie komen de foto’s tot leven en verschijnen turnfilmpjes op je telefoon. Dat heb ik eerder gezien in de poolboeken van Dixie Dansercoer, deze filmpjes geven het boek een extra lading. De Turntoppers is niet alleen leuk om te lezen door meisjes die op turnen of gym zitten. Ze gaan over topsport, maar belangrijker nog over vriendschap en het leven van een opgroeiend meisje. Het boek is up­to­date en gaat over het leven van nu met bloggers, selfies, sexting en expads.

Sammie komt even terug naar Nederland vanuit Singapore en wat is Ling daar blij mee. Ze maakt stiekem een Facebookaccount aan om de reis van Sammie te kunnen volgen. Toch is niet alles terug bij het oude, dat terwijl ze voorheen toch echt bff’s waren. Wat is er toch aan de hand? De turnsters van Top Spirit gaan op trainingskamp bij TCN ter voorbereiding van het Nederlands Kampioenschap. Jill blogt er driftig op los op ‘Gymroddels’ haar blog. Ze is daar niet aardig over al haar Top Spirit teamgenoten. Sammie gaat mee op trainingsstage en is druk in de weer met haar telefoon, met wie app’t ze nou steeds? Tot op een ochtend ieder spoor van Sammie ontbreekt en de turnsters haar gangen nagaan. Ze heeft afgesproken, maar met wie?

Simone Kortsmit heeft een zeer veelzijdige serie opgezet. Het gaat zoals eerder beschreven niet alleen over turnen en meisjes, maar er wordt aandacht aan veel meer besteed. De lezers kunnen zich gemakkelijk identificeren met de personages en het boek staat bol van de levenslessen met thema’s als vriendschap, jaloezie, presteren naast turnen.

‘Gymroddels’ van Simone Kortsmit, Uitgeverij Clavis 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 51/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.