maanmysNa een recensie van ‘de maan­zaak’ mag het tweede deel niet uitblijven en voor de vaste lezers plakt uitgeverij Van Holkema & Warendorf er nog een winactie aan ook!

Dash vervolgt zijn leven op de maan. Langzaam maar zeker keert de rust terug na de dood van dr. Holtz. (deel 1) Hij heeft nog steeds op regelmatige basis gesprekken met aliën Zan, soms in gedachten, soms hard op. Dan worden de bewoners van maanbasis Alfa opgeschrikt door een vermissing en wel die van de commandant, Nina Stack. Wanneer alle volwassenen op onderzoek op het maanoppervlak zijn, plundert de schatrijke familie Sjoberg de vers gekweekte voedselvoorraad en eten alle aardbeien op. Dash gaat zelf ook op onderzoek uit en vindt in een verborgen compartiment in de slaapruimte van de commandant een grote stapel maanstenen, die vertegenwoordigen een grote waarde. Dan blijken de vizieren van meerdere ruimtehelmen beschadigd te zijn na een potje rugby door de Sjoberg kinders en moeten Dash en Kira de volwassenen te hulp schieten met reparatie­setjes. In een maanwagen spoeden ze zich naar de in aanbouw zijnde maanbasis Beta, terwijl ze onderweg overvallen worden door een meterorietenregen. Als dat maar goed komt?!

Het tweede deel is los te lezen van het eerste deel. Er wordt duidelijk terugverwezen en de verhaallijn is goed op te pikken, maar waarom zou je? De aliën Zan krijgt een iets grotere rol, toch wordt het verhaal niet wereldvreemd. Ze past er als natuurlijk in. Waar maanbasis Beta nog steeds in aanbouw is, de familie Sjoberg graag plaatstmaakt voor een ander welgesteld gezin, blijft er genoeg ruimte (!) over voor een derde deel ….

WINNEN!
Zoals boven al “verklapt” mogen wij 1 boek weggeven. Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Op 6 juli ontvangt de winnaar een mailtje van ons!

‘het maan­mysterie’ van Stuart Gibbs, Van Holkema & Waendorf 2016, is o.a. hier te koop.

Boek 44/2016

/Lmcmr

6 thoughts on “Tweede deel: ‘het maan­mysterie’ (10+) met winactie

  1. Ik maak heel graag kans op dit boek. Super leuk voor onze zoon. Gek op astronauten en alles wat met het heelal te maken heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.