vakantiebieb_appZomerlezen, ik kijk er nu al naar uit. Nog heel even wachten en we kunnen weer (gratis) digitaal lezen via de bibliotheek. Een bonte verzameling kinder- en volwassenboeken wordt in een applicatie voor je tablet of mobiel aangeboden. Allerlei genres, zelfs taalgidsen behoren tot de collectie. En Juni is de maand van het spannende boek!

Het afgelopen jaar heb ik de applicatie geïnstalleerd op mijn mobiel. Normaal lees ik niet digitaal, alleen van papier. Maar het heeft wel wat, buiten in het zonnetje vanaf je mobiel even een stukje lezen. Of als ik toch ergens zit te wachten open ik de applicatie in een klik op de bladzijde waar ik gebleven was. Ook heb ik vorig jaar andere boeken gelezen dan die ik normaal zou kopen of lenen. Het viel mij op dat er hoofdzakelijk recente titels aangeboden werden.

Dochterlief had de Vakantiebieb geïnstalleerd op haar tablet. Ze heeft wat gebladerd en we hebben geprobeerd samen te lezen. Het niveau van de aangeboden jeugdboeken lag nog te hoog voor haar, maar dat gaat dit jaar anders worden, want ze leest inmiddels AVI 4! Door gebruik van de Vakantiebieb of door zelf samen te lezen in de zomervakantie kunt u voorkomen dat u kind stagneert in  leesniveau of tot zelfs twee leesniveau’s terugvalt. Het gebruik van de applicatie is erg eenvoudig en er is geen online verbinding nodig.

logobiebVul hier alvast je emailadres in en je krijgt op 1 juni 2015 een herinnering. Je hoeft voor het downloaden van de app geen betalend lid te zijn van de bibliotheek.

Welk boek hoop je dat de Vakantiebieb aanbiedt?

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.