Een dagje naar de sauna, vroeger deden we dat nog weleens. Sinds we 2 kinderen hebben, komt het eigenlijk nooit meer van. Jammer, want het is zo lekker om een dagje te kunnen relaxen! Het streven vanaf 2018 moet zijn, dat we 1x per 2 maanden toch wel eventjes samen wat leuks gaan doen. Je raadt het al; de sauna staat bovenaan! Voor mensen die nog nooit in de sauna geweest zijn, deel ik hieronder de 5 dingen die je echt niet moet vergeten als je er naartoe gaat.

#1 Groot badlaken en twee extra handdoeken.
In de sauna, is het de bedoeling dat je op een groot badlaken gaat zitten. Het is nu eenmaal niet zo fris om met je blote bips te gaan zitten, waar anderen ook nog plaats gaan nemen. Ook al je in de sauna gaat liggen, is het prettig om dit op je eigen badlaken te doen. De twee extra handdoeken gebruik je om je mee af te drogen als je lekker bent wezen douchen, voordat je naar huis gaat.

#2 Badjas
Het is verplicht om een badjas te dragen als je van de ene naar de andere sauna loopt. Ook in de restauratie is het wel zo netjes om jezelf eventjes te bedekken. Eigenlijk draag je de badjas alleen niet in de sauna, onder de douche en in de baden. Geloof mij, het is best heel prettig om zo nu en dan eventjes je badjas aan te hebben, al ben je een regelmatige sauna-ganger. En als je eventjes buiten loopt, is het ook best wel lekker warm om er eentje aan te hebben!

#3 Slippers
Slippers zijn gewoonweg verplicht. Waar veel mensen komen, kunnen ook vele voetziektes/schimmels de kop op steken. Eigenlijk heel logisch dat dit verplicht is..ik moet er niet aan denken om zonder slippers in een vreemde douche te staan, al is het er vaak nog zo schoon!

#4 Flesje water
Omdat je veel vocht verliest in de hete sauna’s, is het van belang dat je goed blijft drinken. Daarom is het verstandig om een flesje water mee te nemen. Deze kun je natuurlijk gewoon steeds bijvullen. Ook kun je vaak in het bijbehorende restaurant lekkere sappen en thee-tjes bestellen.

#5 Tijdschrift of boek
Neem een fijn tijdschrift of boek mee. Als je eventjes niet in de sauna zit, maar gewoon relaxt op een ligstoel of (zomers) in de ligweide, dan is het fijn om eventjes wat te lezen. Let op: E-readers, mobiele telefoons en laptops zijn niet toegestaan ivm privacy-redenen. Je moet er toch niet aan denken dat iemand ongevraagd foto’s van je maakt in je blote kont?! Wel mag je deze natuurlijk in je kluisje achterlaten.

Optioneel: Sommige mensen vinden het prettig om alleen de sauna te bezoeken op badkleding-dagen. Ik zelf zou daar nooit voor kiezen, maar de mogelijkheid is er dus wel. Uiteraard neem je dan ook nog je badkleding mee!

Afbeeldingen: Pixabay en Lascana.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.