[Gastblog] Een gezellig dagje uit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Voor ons gezin is een uitstapje maken niet een ontspanning, maar een uitdaging. Onze dochter Mirthe is namelijk meervoudig gehandicapt. Toch is er een favoriet en inclusief uitstapje: Almere Jungle.

Over De Groentjes

Wel zo fijn als ik mijzelf even voorstel. Ik ben Sarah Groen en ik ben getrouwd met Matthijs. Samen hebben wij een prachtige dochter; Mirthe. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als leraarsondersteuner in het Speciaal Basisonderwijs.

Toch zijn wij volgens de maatschappij niet echt een doorsnee gezin. Mensen om ons heen zien ons leven als bijzonder en misschien wel als heel zwaar. Wijzelf zien het overigens niet zo. De reden; Mirthe is ernstig meervoudig gehandicapt. Ze heeft een zeer zeldzame genetische afwijking op het SPATA5 genMirthe is daardoor nagenoeg doof en blind, krijgt sondevoeding, heeft epilepsie en een ontwikkelingsachterstand. Mirthe kan alleen liggen of zitten in haar rolstoel.

Naast ons werk en de zorg voor Mirthe vloggen en bloggen wij over het leven van en met een kind met een beperking.

Uitstapje is uitdaging

Een gezinsuitje is voor ons een grote uitdaging. Echt een ontspannen ding is het niet.
Er is een hele waslijst die wij moeten afwerken voor we op pad kunnen. Vooral voor uitstapjes die verder weg zijn. Het eerste wat we doen is kijken of er een mogelijkheid is voor liggende verzorging. Daarna moeten we zorgen dat alles mee is; noodtrommel, zuurstof, uitzuigapparaat, luiers, schone kleding, sondevoeding en nog veel meer. Toch zijn er uitstapjes die toegankelijk genoeg zijn. Sterker nog er is een uitstapje dat zeer inclusief is. Ik heb het dan over Almere Jungle

Jungle op een landgoed

Almere is een fijne stad om in te wonen. Daarnaast zijn er ook genoeg leuke activiteiten die je met het gezin kunt doen. Almere Jungle is onze favoriet! Een combinatie tussen een botanische tuin en een intiem dierenpark. Het park staat op stadslandgoed De Kemphaan. Een landgoed net buiten de grote stad. Wij zelf wonen aan de rand van Almere en het is maar 7 minuten rijden voor ons. Op het landgoed kun je heerlijk wandelen, vind je een klimpark, Stichting aap en nog veel meer.

Exotische dieren

Bij binnenkomst zie je meteen een prachtig aquarium met grote vissen. Je proeft meteen de gezellig sfeer. Almere Jungle was in de eerste plaats een opvang voor exotische huisdieren. Sommigen van hen zijn illegaal als huisdier gehouden. Almere Jungle is ingedeeld in de vijf werelddelen vanwege de vele planten bloemen die zij hebben. Zo geven zij de gebieden een zo natuurlijk mogelijke uitstraling.

Natuurlijk kent ieder werelddeel zijn eigen diersoorten. In Amerika kun je eekhoorns, wasberen, schildpadden en leguanen bewonderen. Onze favoriete dieren van dit werelddeel zijn de Alpaca’s en de aapjes!

In Afrika zijn de favoriete dieren van ons alle drie, de stokstaartjes. Mirthe zit natuurlijk in een rolstoel en kan niet over hekjes heen kijken. Dat hoeft ook niet want er is een soort glazen brug voor de stokstaartjes. Als je onder deze brug doorloopt zie je stokstaartjes boven je langslopen. 

Dier adopteren

Wij zijn zo’n groot fan van Almere Jungle dat wij, tijdens de lockdown, een dier hebben geadopteerd. Nu mag jij raden welk dier wij geadopteerd hebben… ja, inderdaad een stokstaartje. Wij hangen nu (met trots!) met ons naambordje tussen de vele anderen die een dier hebben geadopteerd. 

Met het gedoneerde geld kan Almere Jungle meer dieren opvangen en de verzorging van de dieren blijven bekostigen. Niet alleen wordt er goed voor de dieren gezorgd met dit geld, maar ook voor de medewerkers. Almere Jungle is namelijk niet alleen een dierenpark, maar ook een werkplek voor (jong)volwassenen met een beperking. Dat is nog een een prachtig voorbeeld van Inclusies!.

Almere Jungle is een betaalbaar uitstapje voor jong en oud met en zonder beperking.

Foto’s: eigen beeldmateriaal van De Groentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.