Natuurlijk is het heerlijk om een aantal keer per jaar naar de zon te vliegen, maar dat loopt natuurlijk al gauw in de papieren. En regelmatig naar een vakantiepark in eigen land is tegenwoordig ook behoorlijk aan de prijs. Een eigen plekje waar je tot rust kunt komen en waar je ook in de weekenden naartoe kunt gaan klinkt dan ineens erg aantrekkelijk. Heb je wel eens overwogen om te kijken of een eigen chalet kopen een optie is? Chalet designs bekijken kun je ook online en dat is wel prettig, zeker als je in een oriënterende fase zit. We zetten de voordelen van het hebben van een eigen chalet voor je op een rijtje.

Het chalet is altijd beschikbaar

Het allergrootste voordeel van het hebben van een eigen chalet is dat deze altijd beschikbaar is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je er niet terecht kunt op de momenten dat je dat wilt. Je hebt dus geen gedoe dat je de plek van tevoren moet boeken. Natuurlijk zou je altijd voor een last minute kunnen gaan, maar meer last minute dan dit gaat echt niet lukken. Je zou er bij wijze van spreken nog midden in de nacht naartoe kunnen rijden. Voel je ineens de behoefte om vanuit een andere omgeving te werken, dan pak je je biezen en neem je je laptop mee naar het chalet.

Altijd op jouw favoriete plek

Als je een accommodatie boekt bij een reisorganisatie dan is het altijd maar afwachten hoe mooi het daadwerkelijk is. Misschien is de ligging wel helemaal niet wat je er van had verwacht, of is er qua hygiëne ook nog een hoop om te verbeteren. Als je je eigen chalet hebt, dan weet je precies waar je terecht komt. Je hebt de locatie tenslotte niet voor niets uitgekozen. Vaak liggen de parken met chalets midden in de natuur en dat is natuurlijk optimaal genieten. Of je nou gaat fietsen met je kinderen, wandelen met de hond, of gewoon een boek wilt uitlezen op je terras, je eigen plekje is goud waard!

Thuiskomen in je eigen chalet

Omdat je je eigen chalet kunt inrichten naar jouw eigen smaak, is het iedere keer weer thuiskomen als je de deur opendraait. Wat ook erg prettig is, is dat je je spullen ook kunt laten staan. Op deze manier hoef je niet iedere keer alles weer opnieuw mee te slepen. Ook kies je natuurlijk zelf wat voor soort bedden je in het chalet neer zet. Als je van plan bent om regelmatig te gaan overnachten, dan is het natuurlijk wel zo fijn als je lekker kunt slapen. Wil je een kleurtje op de muren, of misschien zelfs wel fluweel….het maakt niets uit, jouw plek, jouw keuzes!

Het chalet verhuren

Het kan zomaar zo zijn dat je het chalet wilt gaan verhuren, om op deze manier wat extra inkomen te genereren, of om de kosten te drukken. Je kunt dit doen zonder vergunning, echter je hebt wel een verzekering nodig die dit toestaat. Daarnaast is het vaak zo dat chalets staan op de grond van iemand anders (bijvoorbeeld op een vakantiepark). Dit betekent dat je toestemming moet vragen voor de verhuur aan de eigenaar. Zoek van tevoren goed uit hoe het precies zit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Leg de gemaakte afspraken contractueel vast. Zo weet een ieder wat zijn/haar rechten en plichten zijn.

Ga je het chalet verhuren, dan heb je uiteraard ook te maken met de fiscus. Een chalet valt onder overige bezittingen in Box 1 (overige bezittingen). Kies je ervoor om met regelmaat te gaan verhuren dan kan het zo zijn dat deze verschuift naar Box 3 (vermogen). Je kunt er meer over lezen op de website van de Belastingdienst.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.