Op zaterdag 21 december vindt de vijfde editie van Echo Base Charity plaats in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Deze datum is niet toevallig gekozen: eerder die week, op 18 december, gaat “Star Wars – Episode IX: The Rise Of Skywalker” in première, de film waarmee na 42 jaar een einde komt aan de Skywalker-saga.

Echo Base Charity Con is het enige 100% Star Wars-evenement in de Benelux en ze schenken hun volledige opbrengst aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Er wordt ook aan de jonge bezoekers gedacht; zo kunnen kinderen leren vechten met een lightsaber, Star Wars-spellen spelen en geschminkt worden als hun favoriete Star Wars-figuur. Daarmee is Echo Base Charity Con niet  alleen een fantastisch evenement voor Star Wars-liefhebbers, maar ook geschikt voor de hele familie.

Gasten

Star Wars-uberfan Brainpower* host op Echo Base Charity Con de mainstage met diverse gasten van voor en achter de schermen uit ruim 40 jaar Star Wars-geschiedenis. Zo is onder andere Oscarwinnaar Lorne Peterson te gast. Peterson is een van de grondleggers van het legendarische special effects-bedrijf Industrial Light + Magic toen hij in 1975 werd ingehuurd door George Lucas om te helpen de modellen te bouwen voor de eerste Star Wars-film. Hij werkte daarna aan de vervolgen The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Zijn hand is zichtbaar in vrijwel elk model dat te zien is in de originele trilogie. Peterson werkte ook aan de drie Star Wars prequel-films en vele andere klassiekers zoals E.T. the Extra-Terrestrial, Ghostbusters, Back to the Future, Jurassic Park en Indiana Jones and the Temple of Doom waarvoor hij in 1985 een Oscar ontving.

Panels

Tijdens Echo Base Charity Con 2019 vinden ook diverse panels plaats, zoals “Een dag uit het leven van een LEGO Star Wars-designer”. In dit panel zal de uit Denemarken afkomstige Niels M. Frederiksen vertellen over hoe zijn jongensdroom werkelijkheid werd toen hij in 2013 aan de slag ging als ontwerper bij LEGO. Sindsdien heeft hij maar liefst twintig Star Wars-sets ontworpen, waaronder Rey’s Speeder, de Sandcrawler en de San Diego Comic-Con exclusive Sith Trooper.

Naast Peterson en Frederiksen verwelkomt Echo Base Charity Con ook Michael Pennington (te zien in Return of the Jedi), Katy Kartwheel (te zien in The Force Awakens, The Last Jedi en Solo: A Star Wars Story) en Angus MacInnes (te zien in Star Wars en Rogue One). 

Over Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)

Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Meer informatie vind je op kika.nl.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.echobasecon.nl en in alle winkels van Primera. Meer informatie: www.echobasecon.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.