EMS FILMS en nieuwe distributeur M&N Film Distribution brengen op 8 oktober de bijzondere film De Schooltuin uit in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters. EMS FILMS is bekend geworden door haar succesvolle films over de Nederlandse natuur zoals De Nieuwe Wildernis en De Wilde Stad. In De Schooltuin volgen we een groep acht- en negenjarige kinderen aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen. Je volgt een compleet jaar: van de bewerking van de grond naar het zaaien, groeien, wieden, oogsten, bereiden en opeten. Volg de klassen in een verhaal vol aanstekelijk plezier over het beleven, ontdekken én het zelf zaaien en oogsten in De Schooltuin, vanaf 8 oktober in de bioscoop en filmtheaters.

In De Schooltuin staat de beleving van de kinderen in relatie met de planten en dieren centraal. Een speels en leerzaam verhaal met humor, overwinning maar ook teleurstelling. Inspelend op actuele thema’s zoals natuurbeleving, biodiversiteit, kringlopen, stadslandbouw, duurzaamheid en gezond voedsel. Waarbij het avontuur van de kinderen voorop staat. Naast de film wordt ook een lesmodule aangeboden, bestaande uit clips, opdrachten en lessen. In de clips worden het moestuinieren stap voor stap behandeld, van de eerste bewerking van de grond, compost, gereedschap, zaaien tot het oogsten en eten. De kinderen en leerkrachten kunnen door middel van beeld zien welke stappen er nodig zijn om zelf aan de slag te gaan, thuis op het schoolplein of in de moestuin. De lesmodule wordt gratis aangeboden aan alle scholen en (natuur)organisaties en is inmiddels online geplaatst.

De Schooltuin | vanaf 8 oktober te zien in de bioscoop

In De Schooltuin kijk je mee door de ogen van een groep kinderen die een jaar lang aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten, fruit en bloemen.

De kijker volgt de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen, maar ook de teleurstelling als iets mislukt of als een konijntje ervan door gaat met hun worteltjes.

Niet alleen voor de mens maar ook voor dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad: van bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….

Speelduur: 60 minuten | Kijkwijzer: AL | Genre: familiefilm / natuurfilm | Regie: Mark Verkerk | Producent: EMS FILMS | Distributeur: M&N Film Distribution

25 gedachten over “De Schooltuin – vanaf 8 oktober in de bioscoop

  1. Ik zou mijn jongste laten gaan met haar vriendinnetje. Uit eigen initiatief zijn ze op school een moestuin begonnen <3. Dat sluit natuurlijk perfect aan :D!

  2. Ik neem graag mijn zoon van 9 mee. Hij gaat momenteel 1 keer per week met zijn klas naar de schooltuinen en de kinderen genieten hier echt van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.