hero2Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Hij leert om gebruik te maken van zijn speciale talent met de hulp van zijn briljante broer Tadashi en hun gelijkgestemde vrienden: adrenalinejunkie Go Go Tamago, schoonmaakfreak Wasabi No-Ginger, scheikunde-genie Honey Lemon en fanboy Fred. Door een bizarre samenloop van omstandigheden komt de groep terecht in een gevaarlijk plot, dat zich afspeelt in de straten van San Fransokyo. Hiro wendt zich tot zijn beste maatje, de robot Baymax, en verandert de vrienden in een hightech-heldengroep die vastberaden is het mysterie op te lossen. 

“Big Hero 6”, is geregisseerd door Don Hall (“Winnie the Pooh”) en Chris Williams (“Bolt”), geproduceerd door Roy Conli (“Tangled”), en geïnspireerd op de Marvel strip met dezelfde naam, en zit vol stripboek-stijl actie.

“Big Hero 6” is een komisch avontuur boordevol actie, humor en emotie. Hiro Hamada is een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Wanneer hij in een gevaarlijk plot terechtkomt, moet hij zijn beste maatje, de robot Baymax, en zijn verschillende vrienden veranderen in een groep hightech-helden.

Opmerkingen:

 • “Big Hero 6” is de 54e speelfilm van Walt Disney Animation Studios.
 • Disney-veteraan Don Hall stond aan het roer van “Winnie the Pooh” uit 2011 en heeft voor diverse Disney-producties gewerkt aan het script en/of story, waaronder “Meet the Robinsons”, “Tarzan” en “The Princess and the Frog”. Chris Williams heeft de 47e lange speelfilm van Walt Disney Animation Studios, “Bolt”, geregisseerd, en de korte film “Glago’s Guest” uit 2008. Williams was een belangrijk lid van het “Mulan” story-team, en werd voor zijn werk aan “The Emperor’s New Groove” genomineerd voor een Annie Award voor een uitmuntende individuele prestatie voor het schrijven voor een animatiefilm.
 • Producent Roy Conli heeft onder andere de populaire Walt Disney Animation Studios film “Tangled” uit 2010 op zijn naam staan, evenals “The Hunchback of Notre Dame”, “Hercules”, “Tarzan” en “Treasure Planet”.

hero1“Big Hero 6” is een warm en komisch avontuur over Hiro Hamada, een wonderkind dat uitblinkt in robottechnologie. Hij leert om gebruik te maken van zijn talent, dankzij zijn briljante broer Tadashi en hun gelijkgestemde vrienden: adrenalinejunkie Go Go Tamago, schoonmaakfreak Wasabi No-Ginger, scheikunde-genie Honey Lemon en fanboy Fred. Door een bizarre samenloop van omstandigheden komt de groep terecht in een gevaarlijk plot, dat zich afspeelt in de straten van San Fransokyo. Hiro wendt zich tot zijn beste maatje, de geavanceerde robot Baymax, en verandert de vrienden in een hightech-heldengroep die vastberaden is het mysterie op te lossen. “Big Hero 6”, is geregisseerd door Don Hall (“Winnie the Pooh”) en Chris Williams (“Bolt”), geproduceerd door Roy Conli (“Tangled”) en geïnspireerd op de Marvel strip met dezelfde naam. Het zit vol stripboek-stijl actie en de humor en emotie die het publiek gewend is van Walt Disney Animation Studios.

De film is vanaf 11 februari 2015 in 3D te zien in de Nederlandse bioscopen.

Genre: Animated Action/Comedy/Adventure
Leeftijdskeuring: TBA
Release datum:   11 februari 2015
Voice Cast:   Scott Adsit, Ryan Potter, Daniel Henney, T.J. Miller, Jamie Chung, Damon Wayans Jr., Genesis Rodriguez, James Cromwell, Alan Tudyk, Maya Rudolph.
Directors: Don Hall & Chris Williams
Producer: Roy Conli

Ga voor meer informatie naar www.Disney.nl/BigHero6, like Walt Disney Nederland op Facebook, en volg ze op Twitter.

WINNEN!
Wij mogen 2 mensen blij maken met een flying kite en een folding cube van deze leuke film (zie afbeeldingen hieronder)!
Laat een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam!

Deze actie is inmiddels afgelopen!

hero3

hero4

50 thoughts on “Nieuwe Disney release: Big Hero 6!

 1. Geweldig cadeautje voor een van de kindertjes van Postpals! Een Engelse stichting die je in contact brengt met ernstig zieke kindertjes die je dmv een kaartje of cadeautje even weer kan laten glimlachen!

 2. Jaaaa! Dat zou weer eens leuk zijn, vliegeren met de kinderen.
  We wonen vlak bij de Ginkelse hei, maar het is alweer een poosje terug dat we gevliegerd hebben…
  Met zo’n mooi exemplaar maken we helemaal de blits!

 3. Weer een leuk film om naar toe te gaan, deze kinderen worden toch maar verwent.
  Ik geloof niet dat wij zo vaak naar de film toe gingen.
  Ik waag een kansje………

 4. Vooral de vlieger zou fantastisch zijn voor onze Wouter, zíjn superheld in de lucht laten vliegen, dat zou super zijn!!! Het puzzelblok weet ik niet wat hij daarvan vind, heeft hij nog nooit gehad…

 5. Grappig onze zoon vraagt al een week lang elke dag wanneer we naar de bioscoop gaan dus weet zeker dat hij dit ook erg leuk zal vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.