pone1Van alle reacties die ik verwacht had (denk aan: gillen van blijdschap, blij gezicht, helemaal blij, huilen) was de reactie van mijn dochter toch wel erg onverwachts. Ze was geschrokken en helemaal niet blij toen ze de COLOR PONY van mij kreeg. Toen ik vroeg waarom ze het niet mooi vind zei ze: “ik kan niet zo goed bloemetjes maken zoals op de doos”. Een teleurstelling in mij maakte gelijk plaats voor een glimlach. Ik legde haar uit dat ze zelf mag kiezen wat ze wilt tekenen. Daarna kwam alsnog de blije snoet waar ik zo vurig op gehoopt had.

De Pony zit niet moeilijk verpakt, een draadje om door te knippen en daarna is de hele pony los, ook de stiften zijn makkelijk uit de doos te halen. Er zit verder niks in de doos wat belangrijk is. Behalve de gebruiksaanwijzing die op de achterkant van de doos staan, echter staat hier geen Nederlandse beschrijving tussen. Gelukkig zijn de afbeeldingen heel erg duidelijk en kunnen de meesten onder ons Engels of Duits. De Pony is met de bijgeleverde stiften te versieren, binnen 48 uur wordt het aangeraden om de pony te wassen omdat anders de kleuren definitief kunnen zijn. Aangezien ik 2 dagen lastig vind om te onthouden (ik zou maar net een dag te lang de kleurtjes erop laten) hebben wij afgesproken dat Pooonie (zoals ze genoemd wordt) elke avond even in “bad” gaat.

pone2Vrolijk gaat de jongste meid aan de slag met de stiften. Ze begint eerst liefelijk de bloemetjes in te kleuren, nadat ze los is gekomen tekent ze een grote zon en aan de andere kant allemaal strepen.

Uiteraard wil ik zelf ook even voelen hoe het is om legaal een knuffel te kleuren met stift. Ik kies de blauwe kleur en teken een hartje op het voorhoofd. Je hoort het stof zachtjes knisperen, de stift heeft een dunne punt waardoor het hartje erg gemakkelijk is om te maken. Ook de bloemetjes zijn makkelijk in te kleuren. De kleuren geven niet af als je met je hand over de kleuren heen wrijft, zelfs niet na een paar minuten intensief wrijven (groot pluspunt). Mijn dochter is erg blij met de pony en blijft maar kleuren. De oudste dochter kan niet wachten tot morgen, dan mag zij haar fantasie uiten.

De witte pony met zachte vulling en kleurige manen en staart zorgt voor uren knuffel plezier, ook depone3 creatieve kant wordt met de stiften gestimuleerd. Hierdoor blijft de pony continu interessant om me te spelen. Het zadel is afneembaar, aan de onderkant zit hetzelfde motief als aan de bovenkant. De ogen, mond en de neus zijn van stof in de pony gezet, angst voor losrakende onderdelen is hiermee overbodig.

Het stoffen paard om in te kleuren is hier http://www.imaginarium.nl/stoffen-paard-om-in-te-kleuren-factory-color-pony-49411.htm te bestellen. Ook kunt u op deze site meer informatie vinden.

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.