Afgelopen maandag mocht ik weer mee met een gezellige boottocht door Amsterdam. Marguerita van Marstyle.nl organiseerde namelijk weer een editie van de blogboot en dit keer was het thema Kids. Uiteraard was alles weer goed verzorgd door Starboard boats en hebben ze zelfs een stapje harder voor ons gelopen. Er moest namelijk een andere boot worden geregeld….degene waarmee we eerst zouden gaan vader had een probleem met het opladen van de accu. Hoe dan ook, ze hebben het keurig opgelost en we hebben een heerlijk boottochtje gehad met o.a. een erg inspirerende presentatie van Rianne van Gezinnig. Ik vertel je alles in dit artikel.

Starboard Boats

Starboard Boats is een rondvaartbedrijf dat zich richt op luxe privé boottochten door de Amsterdamse grachten. De combinatie van Amsterdam zijn mooie grachten en hun drive tot perfectie levert onvergetelijke ervaringen op.

Starboard Boats heeft al doel om hun aanwezigheid op de Amsterdamse grachten om te zetten in een positieve bijdrage voor het milieu. Sinds de oprichting in 2018 heeft dit mooie bedrijf duurzaamheid en het beperken van hun impact op het milieu als een prioriteit beschouwd. Ze willen ervoor zorgen dat ook de komende generaties de schoonheid en rijkdom van de Amsterdamse grachten kunnen ervaren.

Door middel van kleine stapjes zoals het recyclen van hun eigen bedrijfsafval en de  maandelijkse Canal Cleanups proberen ze altijd om de stad zo schoon mogelijk te krijgen. Van het plastic dat ze opvissen worden sleutelhangers gemaakt in de vorm van een bootje met het logo van Starboard Boats erop. Tevens varen ze in schone elektrische boten tijdens de tours, wat erg belangrijk is voor hun duurzame beleid.

TOOT!

Foto: Meervanmir.eu

Karlijn Vlasblom, moeder van 3 kinderen (en oprichtster van TOOT!) vroeg zich een tijd geleden af waarom er in producten voor kinderen vaak een heleboel nare ingrediënten zitten. Het is namelijk erg goed voor kinderen om zich vrij te kunnen uiten, plezier te kunnen maken en te kunnen experimenteren tijdens het opgroeien. Schadelijke stoffen horen daar absoluut niet bij!

Foto: Meervanmir.eu

Toen haar dochter in 2019 vroeg of ze een keertje make-up op mocht, voelde ze zich een beetje geremd om meteen volmondig ‘ja’ te zeggen. Natuurlijk wilde ze graag meegaan in de behoefte van haar dochter om te experimenteren, maar vanwege de schadelijke ingrediënten die je vaak tegenkomt in cosmetica was er toch een bepaalde drempel. Ze besloot op zoek te gaan naar producten welke geschikt zijn voor kinderen, echter ze kwam van een koude kermis thuis. Er waren wel wat producten voor kinderen, maar daar zaten ingrediënten in waar ze alles behalve enthousiast van werd en verder waren er alleen maar producten voor volwassenen te vinden.

TOOT! werd geboren…

Foto: Meervanmir.eu

De natuurlijke, milde formules zijn ontwikkeld samen met de beste experts in Italië. Ze gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en alleen ingrediënten die geschikt zijn voor een gevoelige (kinder)huid. Zonder schadelijke ingrediënten dus! Het uiterlijk van de producten van TOOT! zijn speciaal voor en samen met kinderen ontworpen met behulp van een ‘ontwerpend leren’ lesprogramma in verschillende schoolklassen. Want wie kan beter aangeven hoe onze producten eruit zouden moeten zien, dan kinderen zelf? De kinderen hebben geleerd hoe te brainstormen, creatief na te denken, samen te werken en te presenteren. TOOT! heeft de ideeën van de kinderen verder uitgewerkt in hun prints, kleurkeuzes en verpakkingen om zo te komen tot het perfecte cadeau voor kinderen.

Fantt

Bij Fantt zijn ze enorm fan van olifanten (vandaar ook de vorm van de plankjes) en daarom steunen ze ook het Wereld Natuur Fonds met 10% van de winst. De plankjes worden gemaakt van twee soorten hout: beuken en eiken. Bij de productie wordt rekening gehouden met mens en natuur. Ze gebruiken alleen gecertificeerd hout uit gecontroleerde bosbouw en daarnaast worden de plankjes verzonden in een efficiënte doos die gegarandeerd 0% plastic of PVC is. Zoals ik al eerder schreef, gebruiken wij ons plankje dagelijks en ook de kinderen vinden hem erg leuk!

Gezinnig

De naam Gezinnig is een samenvoeging van ‘gezin’ en ‘zinnig’, de kernwaarden van het merk. In 2008 richtte Rianne van Essen Gezinnig op. Nadat ze moeder werd combineerde ze haar communicatieachtergrond met ondernemerschap. Met Gezinnig ontwikkelt zij producten die behulpzaam zijn voor ouders en kinderen van 3 tot 12 jaar. Het ouderschap brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. De kunst is om te blijven genieten van de mooie taak om je kind te begeleiden op weg naar zelfstandigheid. De tips en tools van Gezinnig helpen om de gezinshectiek te versoepelen. De impact van de producten is Rianne’s drijfveer. Minder stress en gemopper. Meer plezier en aandacht voor elkaar. Dat is de missie.

Als Rianne ergens van gaat stralen dan is het wel van het vertellen over haar bedrijf. Het is haar passie en haar trots en dat enthousiasmeert iedereen die ze erover vertelt. Er zijn nog een heleboel ideeën en plannen en ik weet zeker dat ze haar doel(en) gaat bereiken.

Het nieuwste ‘kindje’ in de kletsserie van Gezinnig heet Emotieklets en is geschreven door kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve en auteur Michal Janssen. Er is over dit boek ook een (gratis) webinar gegeven wat je hier kunt terugkijken.

Als er iets is dat ouders lastig vinden om te doen dan is het wel om met hun kind in gesprek te gaan over emoties als verdriet, angst of boosheid. Terwijl dat juist zo belangrijk is. Hoe kom je erachter wat er speelt in het hoofd en het hart van je kind? Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve schreef samen met auteur Michal Janssen Emotieklets, een nieuwe titel in de  kletsserie van Gezinnig. Het boek is een hulpmiddel om op een ontspannen manier te  praten over emoties en plannetjes te maken om met die emoties om te gaan.

Emoties mogen er altijd zijn, alleen is niet elk gedrag daarbij gewenst. Emotieklets helpt kinderen om hun emoties beter te leren  kennen en begrijpen en er beter mee om te gaan, zonder dat ze weggestopt of gesust worden.

Het boek is gemaakt voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Kind en ouder/begeleider gaan samen  aan de slag. Deel 1 is om (voor) te lezen, met als belangrijkste boodschap: alle emoties mogen er zijn. In deel 2 vlieg je samen naar de eilanden Blij, Verdrietig, Boos, Bang, Trots, Mopperig, Gespannen, Jaloers, Onzeker en Ontspannen. Elk hoofdstuk bestaat uit vragen en opdrachten waardoor een kind zijn eigen emoties beter leert kennen. Waar voel je angst in je lijf? Wat maakt jou blij? Wat is er goed aan boos zijn? Wat kun je leren van verdrietig zijn? Het boek staat vol ideetjes en tips voor moeilijke momenten. In deel 3 staan hulpkaarten om in te vullen. 

Een gedachte over “Blogboot: Kids editie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.