De Kurio Tab Lite 2 is een prima betaalbare optie voor een gezinsvriendelijke Android tablet. Hij heeft een 7 inch beeldscherm en wordt aangedreven door een quad-core processor, zodat hij perfect is om films te kijken, op het web te surfen, en spelletjes te spelen. Hij wordt ook geleverd met een Kid-Safe Web Browser en Ouderlijk toezicht (Kurio Genius), zodat je er zeker van kunt zijn dat je kinderen veilig online zijn. Wij ontvingen een exemplaar om mee aan de slag te gaan en vertellen je er meer over in dit artikel.

Kurio Tab Lite 2: instapmodel voor kinderen

De Kurio Tab Lite 2 is het instapmodel van Kurio, speciaal voor kinderen. Als je er eentje aanschaft dan krijg je een volwaardige kindertablet voor een scherpe prijs. Kinderen kunnen op een leuke en veilige manier kennismaken met alle gemakken van de technologie van nu. Omdat de jeugd van tegenwoordig grotendeels digitaal werkt, ook op school, is het goed om kinderen te leren wat er allemaal mogelijk is. Als ouder houd jij de controle, omdat je alles kunt instellen naar jouw eigen wensen. Je maakt een account aan met je Gmail adres en daarna kun je aan de slag met alles instellen.

Kindvriendelijke apps

Op de Kurio Tab Lite 2 zitten meer dan 40 vooringestelde kindvriendelijke en educatieve apps en games. Je kunt er zelf voor kiezen of je ze wilt installeren door er op te klikken. Er zijn educatieve apps, filmpjes (ook Netflix en Disney+ zijn beschikbaar), apps met voor de kinderen bekende animatiefiguren, creatieve apps, de Twinme-app waarmee je kunt videobellen en chatten en nog veel meer. Verder zijn YouTube Kids, Google Classroom en Koekeltjes vooraf geïnstalleerd. Wil je nog meer apps op de tablet zetten, dan kun je deze installeren via de Google Play Store.

Hufterproof en handig voor onderweg

De Kurio Tab Lite 2 wordt geleverd met een duurzame (en milieuvriendelijke) siliconen beschermhoes. Hufterproof dus! Het is niet de bedoeling dat ‘ie door de kamer vliegt, maar een stootje kan hij echt wel hebben. De zogenaamde bumper is overigens verkrijgbaar in 3 kleuren: groen, roze en blauw). Daarnaast is de tablet ook bestand tegen wat druppels water (als er geknoeid wordt), maar niet waterdicht (niet meenemen onder de douche dus). Neem je de tablet mee in de auto, in de trein of naar de camping? Geen probleem! Ook zonder WiFi zijn er een heleboel apps die gewoon werken. Er zijn zelfs accessoires die je nog kunt aanschaffen zoals bijvoorbeeld een tas of sleeve, headphones of de speciale carkit!

Blauw licht-filter en ingebouwde gehoorbescherming

Het blauw licht-filter zorgt voor ervoor dat het scherm rustig is voor de ogen van je kind en dat is wel een prettig idee. Sowieso is het niet aan te raden om je kind de hele dag naar een scherm te laten turen. Dit is niet goed voor hun ogen (overigens ook niet voor die van jou).

De Kurio Tab Lite 2 heeft ook een ingebouwde gehoorbescherming, welke ervoor zorgt dat je kind het volume niet te hoog kan zetten als hij/zij een koptelefoon op heeft.

Kurio Genius: uniek internet filter systeem

Kurio Genius™ is het unieke internet filter systeem dat ervoor zorgt dat jouw kinderen veilig gebruik kunnen maken van hun Kurio tablet. Miljarden webpagina’s worden dagelijks gecheckt op kindvriendelijke content. Door van te voren enkele minuten de tijd te nemen om het systeem in te stellen, blijf jij de volledige controle houden.

Stel in tussen welke tijden er gebruikt gemaakt kan worden van de Kurio. Zo kun je ervoor kiezen dat de tablet doordeweeks alleen tussen 15.00 en 16.00 te gebruiken is en in het weekend van 10.00 tot 14.00. Eventueel kun je er ook voor kiezen een limiet in te stellen. Stel bijvoorbeeld in dat de Kurio maximaal 60 minuten per dag te gebruiken is.

Met Kurio Genius™ is het mogelijk om applicaties van te voren goed te moeten keuren voor jouw kind er daadwerkelijk toegang toe krijgt. Op die manier kun je bepalen welke apps er wel en welke apps er niet gebruikt kunnen worden door jouw kind(eren). Door te werken met een zwarte- en een witte lijst kun je als ouder gemakkelijk aangeven welke websites jouw kinderen wel mogelijk bezoeken en welke websites jouw kinderen niet mogen bezoeken. De websites die je wilt toestaan zet je simpelweg op de witte lijst en de websites die je wilt blokkeren zet je op de zwarte lijst.

Specificaties

Schermgrootte: 7 inch
Resolutie: 1024 x 600 pixels
Processor: Quad core (4)
Werkgeheugen: 1 GB
Opslagcapaciteit: 16 GB
Extern geheugenslot: Ja, tot 128GB
Wi-Fi: Ja
Bluetooth: Ja, Bluetooth 4.2
Koptelefoon aansluiting: 3.5 mm jack
Camera: Ja
Frontcamera: 2 megapixels
Oplaad aansluiting: Micro USB
Garantie: 24 maanden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.