Heeft u een vakantiehuisje geboekt in Zeeland, Brabant, Zuid Holland of elders in Nederland dit voorjaar? Dan is de kans vrij klein dat u tijdens de meivakantie, Hemelvaart en Pasen niet mocht aankomen. Zo heeft u veel uitstapjes niet mogen doen in verband met het virus. Veel bedrijven in de recreatiebranche en de vakantiehuizen branche hebben hier enorm veel last gehad. Een plek waar veel mensen samen komen, is nu een plek waar niemand mag komen. Gelukkig zijn er versoepelingen aangekondigd, maar dat komt helaas te laat voor de speciale periodes voor de zomervakantie. Ondanks dit gemis is er toch een top 5 van leukste dagjes uit in Nederland van 2020 volgens Zoover. Hieronder een overzicht.

De tuinen van Appeltern

Heeft u thuis een tuin waar u niet tevreden over bent of toe bent aan iets nieuws? In de Tuinen van Appeltern kunt u enorm veel inspiratie opdoen. Tussen de 200 voorbeeldtuinen vindt u ongetwijfeld leuke ideeën. Moeten de kinderen ook mee? Geen probleem, want op Ontdekkingseiland kunnen ze zich heerlijk vermaken! Al direct mooie planten of bloemen meenemen? Ga daarvoor naar de plantenmarkt. U vindt de Tuinen van Appeltern in Gelderland in het plaatsje Appeltern.

Thermen Bussloo

Voor een heerlijk lekker dagje relaxen met z’n tweetjes of met vrienden zit u in Bussloo goed. Eventueel te combineren met een overnachting. Geniet van de sauna’s, massages en thermische baden. Om tot rust te komen, je lichaam te reinigen en even qualitytime is zeer goed te doen in Bussloo, vlakbij Zutphen. Zomers kunt u ook lekker relaxen in een ligstoel van de zon en de vijver! Gemiddeld beoordeeld met een 8,6.

ZooParc Overloon

ZooParc Overloon is een dierentuin gelegen in het Noord-Brabantse dorp Overloon. Ze hebben namens de ANWB de titel gekregen als Leukste Uitje van Noord Brabant en mogen deze dragen in 2021. Ga mee op expeditie, doe mee aan de leukste evenementen of bekijk de dieren in het park. Zo zijn er uit alle werelddelen diverse dieren aanwezig. Ook door Zoover wordt het dierenpark beoordeeld met een dikke 9!

Magisch verblijf in de Efteling

We blijven nog even in het zuiden des lands. Wie vindt de Efteling nou niet het mooiste themapark, naast Disneyland, ter wereld? Met het bekende Sprookjesbos, de meest innovatieve attracties met de mooiste verhalen en scenery is het altijd de moeite waard om een dag op dit park door te nemen! Eigenlijk heeft het weinig uitleg nodig, want wie wil er nou niet naar Kaatsheuvel afreizen? Kortom, een dag is zo voorbij. Misschien maar een overnachting boeken?

Nederlands Bakkerijmuseum

In het centrum van het Gelderse Hattem vindt u het Bakkerijmuseum. Gelegen in een romantisch straatje en is een museum over de geschiedenis van brood en banket. Ook hier kunnen uw kinderen zich heerlijk vermaken door zelf lekker te gaan bakken of mee te doen aan de speurtocht. Het Bakkerijmuseum is genomineerd als leukste uitje van Gelderland. Zeker de moeite om langs te gaan als u in de buurt bent!

Gastartikel.
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.