dol1Dit jaar bestaat het Dolfinarium alweer 50 jaar. Voor ons als gezin de uitgelezen kans om eens te kijken of het Dolfinarium met zijn tijd is meegegaan. We zijn met onze oudste van drie dochtertjes eerder in het Dolfinarium geweest. De laatste keer zal zo’n vier jaar geleden zijn geweest. Ons bezoek is gepland in een hittegolf, een extra aandachtspunt voor ons bezoek.

dol2‘Het Dolfinarium’ staat onderweg duidelijk aangegeven. Ook zonder navigatie is het goed te bereiken. We rijden het grote parkeerterrein op en worden opgewacht door een groepje medewerkers. Het is niet druk aan de auto’s te zien. We betalen 8,50 euro en leggen het blauwe ticket op het dashboard. We lopen over het voetpad richting de kassa’s, er is geen rij en we worden verwezen naar de receptie. Daar worden we vriendelijk ontvangen en liggen onze tickets, een parkplattegrond, twee stickervellen, een onderzetter en sleutelhanger klaar. Op de plattegrond bekijken we het handige overzicht van shows en zien dat er vandaag twee DolfijndoMijn shows zijn. We lopen het park in en direct valt een waterspuit op, hier kunnen we afkoelen indien nodig. Het is rustig, toch zijn bijna alle horecapunten geopend en kunnen we overal aan vocht of ijs komen. Hier doorstaan we de hittegolf wel!

Wat horen we?, we worden luid verwelkomt door de Stellerzeeleeuwen. We rennen dol3er over het terras, trap af heen en klimmen op de hekken. Het basin is goed afgezet en zelfs de peuter kan alles zien. We lopen de terrastrappen af richting het Zeehondenstrand, daar kunnen we in de schaduw even rustig kijken. Er zijn opstaande randjes aan de treden, gelukkig struikelt de peuter er niet over. Onderweg is veel te zien, maar ook te leren van de bordjes over groen water en andere leerzame wanden van SOS Dolfijn. Bij het Roggerif kunnen we de roggen en haaien aaien. We kunnen er goed bij en ook in dit gedeelte is ruimte voor educatie. We zoeken de 6 dingen die niet in het water thuishoren en proeven het verschil tussen zout en zoet water. Ook kunnen we een foto van onszelf maken en versturen per mail of sociale media.

dol4Naast ‘echte’ dieren zijn er in het Dolfinarium verschillende theatershows. We bezoeken Wally’s Theater, een tien minuten durende show over Wally en een zeemeermin. Hartstikke leuk voor onze peuter en kleuter in een kleine zetting eens kennis te maken met theater. We lopen na afloop direct door naar Theater Zeezicht, waar straatmuzikant Niels verteld over het dagboek van zijn opa. We zingen liedjes, genieten van het schaduwspel en Loes tovert met zand. Het is niet warm en plakkerig in de theaters, dus we vertoeven er aangenaam. Dat geldt ook voor de verschillende horeca-aangelegenheden.

In restaurant Dageraad nuttigen we appeltaart en aardbeien. Onder Odiezee Café eten we chippies en we dineren in restaurant De Andersom. We genieten van de dieren achter de glazen wand of in de verschillende aquaria. Helaas is in het laatste restaurant de kinderhoek al afgesloten. Er is voldoende keus in gezond en lekker eten & drinken, het is wel aan de prijs. Er bestaat de mogelijkheid een bewaarbeker Slush of thermobeker voor de koffie te kopen, die je dan goedkoper of in het geval van de koffie zelf gratis kan vullen. De ‘gekoelde’ dranken laten we even staan voordat we gaan drinken. We kunnen binnen én buiten plaatsnemen. De toiletten zijn overal schoon, er is zeep en toiletpapier. We hoeven niet te wachten en er zijn verschoonruimtes. In de souvenirwinkel kunnen we dit keer niet slagen. We zijn thuis ruimschoots voorzien van pluche. Voorgaande keren hebben we leuke placemats, kinderborden en een t-shirt gekocht. Het assortiment is wel veranderd.

Er zijn veel speelgelegenheden in het Dolfinarium. Regelmatig moeten we een kindje plukken uit een speeltuin om toch echt op tijd bij DE SHOW te komen. De speelplekken vloeien in elkaar over, dit maakt ze niet overzichtelijk. Voor onze peuter en kleuter is niet duidelijk tot waar ze mogen lopen. Wel staan her en der bankjes en is er een terras met stoelen.

We lopen naar de laatste dolfijnenshow om 16 uur. We vinden een plekje met goed zicht en direct valt een nieuw scherm op. Er is een nieuwe show waarin meer gebruik wordt gemaakt van film, licht en geluid. We reizen door de wereld. De sprongen van de dolfijnen blijven indrukwekkend. De licht- en geluidseffecten versterken dit enorm. De peuter gilt het uit van plezier en de meisjes wijzen alle kanten op. Na ruim een half uur staan we overdonderd buiten en praten de meisjes honderd uit. We nemen even de tijd om bij te komen in de speeltuin en kijken op de plattegrond of er nog iets is dat we willen zien. De show van de Stellerzeeleeuwen staat nog op het programma en daarna lopen we moe maar voldaan richting de auto. We hebben nog niet eens alles gezien. Overal waar we komen is bedrijvigheid, als er geen show is dan zijn de verzorgers met de dieren bezig. Er wordt nog het een en ander gebouwd of verbouwd, dus we komen zeker nog eens terug.

Op de site lees ik over de komende evenementen als de Dora & Diego fandagen en de Caribische zomeravonden. Er valt nog genoeg te beleven deze zomer in het Dolfinarium. In de maanden juli & augustus geldt een 3+1 gratis online aanbieding!

/Lmcmr

 

(Visited 299 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.