Hoe vaker de kikker met het kroontje zich laat zien, hoe nieuwsgieriger men wordt. De kikker is het getekende beeldmerk van het nieuwe kindertheaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe dat tijdens Pinksteren wordt georganiseerd in tuinen in Zuidwest-Drenthe.

Een sprookjeswereld komt tot leven in het Pinksterweekend. Op zowel 9 als 10 juni zijn in verschillende tuinen in Dwingeloo en Diever theatervoorstellingen voor kinderen te bekijken. De gratis openingsact is op zondag van 11.30 tot 12.30 uur in de tuin van de Oude Pastorie tegenover de Siepelkerk in Dwingeloo. Daar wordt het festival ook weer afgesloten met een slotfeest op maandag van 17.00 tot 18.00 uur

Het festival draait om de komst van prinses Sprakeloos uit Letterland die naar Drenthe komt om Drentse woorden in haar woordenschat te stoppen. Met een echte koets komt zij naar Dwingeloo waar zij dit weekend zal verblijven. Kinderen kunnen haar en andere sprookjesfiguren ontmoeten en op zoek gaan naar verloren letters in de verschillende tuinen waar ook het hele weekend sprookjesvoorstellingen plaatsvinden.

Weekendje weg

Het Pinksterweekend leent zich uitstekend voor een weekendje weg met het hele gezin. Verschillende overnachtingslocaties en restaurants spelen in op het sprookjesthema om je sprookjesbeleving compleet te maken. Dus kom gezellig naar Dwingeloo of Diever en laat je twee dagen heerlijk onderdompelen in sprookjessferen.’

Entree

Losse kaarten zijn tijdens het festival te verkrijgen in de sprookjestuinen. Met een passe-partoutkaart kun je alle voorstellingen bezoeken. Deze kaart is te koop tijdens de opening. De openingsact, het kabouterdorpje in Diever en het slotfeest zijn gratis te bezoeken.

Het festival wordt financieel mogelijk gemaakt door Kinderopvang KaKa, het Ondernemersfonds Westerveld en Cultuurfonds Westerveld. Meer informatie over het festival is te vinden op www.sprookjestuinen.nl.

Foto: Alanda de Boer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.