Dit jaar vindt van 2 t/m 6 oktober het (vierde) Generation Discover festival plaats in Rotterdam Ahoy. Je krijgt als bezoeker de kans om een kijkje te nemen in het jaar 2050, waar wetenschap en technologie een cruciale bijdrage leveren aan een wereld die in transitie is. Want hoe kunnen we ervoor zorgen dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven?

Generation Discover festival

Globalisering, automatisering, robotisering, energietransitie: allemaal ontwikkelingen die antwoorden willen. Dit zijn antwoorden in de vorm van bijzondere oplossingen, creatieve ideeën en ingenieuze innovaties. Antwoorden die we eigenlijk allemaal (kunnen) verwachten van een nieuwe generatie. Generation Discover is een serie onvergetelijke ervaringen op het gebied van wetenschap en technologie. Een leerzame weg voor de ontdekkers van de toekomst!

En deze ontdekkers hebben we zeker nodig, gezien het groeiend tekort aan technisch talent. Door dit leuke festival probeert men kinderen en jongeren enthousiast te maken om later in de techniek te willen gaan werken. Aangezien tegenwoordig (bijna) alles in het teken van techniek staat, kunnen we niet meer zonder. Als er geen geschoolde krachten mee zijn in de toekomst, hebben we dus gewoon een probleem. Generation Discover festival: een belangrijk, leerzaam en mooi initiatief!

Feestelijke opening

Op woensdag 2 oktober zal de Burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, samen met de leerlingen van verschillende Rotterdamse basisscholen, diverse deelnemers én presentator Buddy Vedder het festival feestelijk openen.

Het Generation Discover festival duurt 5 dagen en staat volledig in het teken van het leven in 2050. Hoe zorgen we ervoor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven? De ontdekkers van de toekomst kunnen onder andere aan de slag met verschillende technische proefjes, maar ook reizen door het verleden én de toekomst in de Great Time Travel Hack-attractie. Ook kan er met een hololens virtueel gebouwd worden in de stad van de toekomst en is er een mogelijkheid om te racen met een zelfgemaakt autootje dat op zout water rijdt.

Wie zijn deze ontdekkers?

Scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs, studenten en jonge ondernemers zijn de ontdekkers die de toekomst gaan maken. Zeker niet alleen de toekomst van energie, maar ook de toekomst van ons allemaal. Daar is een hoop denkkracht en doorzettingsvermogen van de volgende generatie voor nodig. Deelnemende partijen zoals Nemo Amsterdam, politie, Staatsbosbeheer en Quest Junior willen de komende jaren 1 miljoen jongeren inspireren. Ze moeten onvergetelijke ervaringen creëren op het gebied van wetenschap en technologie.

Op het festival zijn er diverse activiteiten die geschikt zijn voor kinderen van 6 – 8 jaar. Het festival is geopend van 09.00 – 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Bestel hier je gratis kaarten.

Feyenoord organiseert ook veel leuks

Ook de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord organiseert verschillende workshops waarin kinderen op een speelse en sportieve manier met technologie om
leren gaan. Zo kunnen kinderen robotvoetbalwedstrijdjes spelen met zelf geprogrammeerde robotballen of goals van hun favoriete Feyenoordspelers naspelen. Bekende eSporters als Jimmy Donkers en Ryan Tilborg (voormalig jeugdspeler Feyenoord) zijn ook aanwezig en nemen het op tegen een vertegenwoordiging van de Feyenoord jeugdelftallen in het Generation Discover-theater, van woensdag tot en met vrijdag. Daarnaast organiseert de club diverse sportclinics op het gigantische Feyenoord in-door voetbalveld.

De bright ideas challenge

Deze challenge daagt de leerlingen uit om ideeën te bedenken die ervoor zorgen dat ons leven in 2050 schoner, zuiniger en slimmer is. Zij gaan samen nadenken over oplossingen voor drie uitdagingen: We moeten anders wonen, we moeten ons anders verplaatsen en we moeten anders produceren.

De bright ideas challenge is een online challenge, geschikt voor het digibord, waarvoor groep 7&8 leerkrachten van alle basisscholen uit Nederland hun klas kunnen inschrijven.

Uitgelichte afbeelding: FTP Edelman

One thought on “Generation Discover: hét festival voor jonge ontdekkers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.