Naar een festival gaan met kinderen is misschien niet het eerste waar je aan zult denken. Maar waarom eigenlijk niet? Er zijn namelijk zat festivals die (meer dan) geschikt zijn voor gezinnen. 

2 Turven Hoog

Het avontuurlijkste kunstenfestival voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun volwassen begeleiders komt er weer aan. Van 13 t/m 19 april in Haarlem en Almere.

Meer informatie vind je hier.

Appelparade met Kiind

Op de Appelparade met Kiind vieren we het ouderschap! Want de dagen met kinderen zijn misschien lang, de jaren zijn kort en er valt zoveel te genieten. Bezoekers zijn tijdens het Pinksterweekend welkom om op biologisch landgoed de Olmenhorst met hun kinderen te komen ontdekken, leren, scharrelen, bouwen, struinen, ontspannen en shoppen. Tijdschrift Kiind en Puurfair zorgen samen voor een avontuurlijk programma met workshops en muziek, huttenbouwen, een duurzame markt, biologische catering, een echte kasteelbouwhoek met vuur en kleinere timmer plaatsen, groente knutselen, skelter rijden, eetbare plantenwandeling en natuurlijk ontbreken de pony’s niet.

Meer informatie vind je hier.

De Parade

Op De Parade spelen 60 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er twee live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellingskaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

Rotterdam; 26 juni en 5 juli
Den Haag; 10 juli en 19 juli
Utrecht; 24 juli en 9 augustus
Amsterdam; 14 augustus en 30 augustus

Meer informatie vind je hier.

Food Truck Festival TREK

Een grote diversiteit aan mobiele trucks zorgt met liefde weer voor de lekkerste gerechten vanuit de origineelste keukentjes op wielen. Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om op de bühne de sterren van de hemel te spelen en door te breken in eigen stad en land. Een theaterkaravaan trekt door het park om jullie te vermaken en oude kermisklassiekers zorgen voor het grootste plezier. Zodra de avond valt wordt de dag dansend afgesloten met de beste funk, soul en dance hits uit de eighties.

Rotterdam; 7 t/m 10 mei
Maastricht; 21 t/m 24 mei
Utrecht; 28 mei t/m 1 juni
Nijmegen; 5 t/m 7 juni
Den Bosch; 9 t/m 12 juli
Amsterdam; 17 t/m 19 juli
Tilburg;  28 t/m 30 augustus
Den Haag; 11 t/m 13 september

Meer informatie vind je hier.

Food Festival Venhuizen

Food Festival Venhuizen wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Het gratis festival is voor jong en oud en mocht afgelopen jaar bijna 8000 bezoekers ontvangen, waaronder veel families. Terwijl de ouders kunnen genieten van 1 van de 18 rollende keukens, kunnen de kinderen zich vermaken in de kindertent met een speurtocht, Oud-Hollandse spellen, een ballonnenclown of andere leuke activiteiten.

Meer informatie vind je hier.

Full Colour Festival

Het Full Colour Festival is een jaarlijks multicultureel festival in Emmen centrum, met muziek, dans en eten van over de hele wereld. Ook is er elk jaar een Full Colour markt waar ideële organisaties op het gebied van mensenrechten, internationale solidariteit, milieu en duurzaamheid zich presenteren. Op de markt kunnen verder gebruiks- en kunstvoorwerpen gekocht worden uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. (5 juli 2020)

Meer informatie vind je hier.

Hemeltjelief!

Hemeltjelief! is een bijzonder kleurrijk festival voor groot en klein dat ieder jaar plaatsvindt op Hemelvaartsdag, op de NDSM-werf te Amsterdam, op het terrein rond Noorderlicht. Voor één dag wordt de NDSM-werf omgetoverd tot een groot circusterrein waar je alle disciplines kunt aanschouwen maar vooral ook zelf kunt meemaken. Jullie zijn immers onze grote en kleine artiesten en samen maken we er een ongelooflijk mooi en spannend spektakel van! Zoals ieder jaar mogen kinderen tot en met 12 jaar gratis naar binnen.

Meer informatie vind je hier.

Kids ’n Billies festival

Zaterdag 20 juni valt Openluchttheater de Goffert wederom ten prooi aan het Kids ‘n’ Billies Festival. Twee podia met rock ‘n roll bands van bluegrass tot rockabilly en van rhythm ‘n blues tot garagepunk. Al 18 jaar kenmerkt het muziekfestival zich door de kindvriendelijke opzet. Tal van activiteiten met een link naar rock ‘n roll bieden vermaak voor de koters.

Meer informatie vind je hier.

Lepeltje Lepeltje

Komend seizoen smakelijk genieten! Op Lepeltje Lepeltje worden al je zintuigen geprikkeld. Dit culturele foodfestival is voor jong en oud.

Apeldoorn; 8 t/m 10 mei
Eindhoven; 15 t/m 17 mei
Deventer; 21 t/m 24 mei
Dordrecht; 21 t/m 24 mei
Ede; 29 mei t/m 1 juni
Amersfoort; 29 mei t/m 1 juni
Zwolle; 4 t/m 7 juni
Arnhem; 12 t/m 14 juni
Utrecht; 26 t/m 28 juni
Maastricht; 14 t/m 16 augustus

Meer informatie vind je hier.

Mañana Mañana

Het meest relaxte festival van Nederland zal in 2020 plaatsvinden van 18 t/m 21 juni, te Vorden. Festivalfans verspreiden al kamperend en feestend een unieke festivalvibe over het festivalterrein aan het water en in het bos. Dansen, drinken, vuurtje stoken en zelf een visje vangen in de vijver om die daarna zelf op hete kolen te grillen. Een unieke festivallocatie met bos, water en veel groen is onlosmakelijk verbonden met Mañana Mañana. Dit festival telt zo’n acht verschillende podia waarop, bij elkaar opgeteld gedurende het festivalweekend, circa 120 optredens gegeven worden. De genres lopen uiteen van klassiek tot punkrock tot electropop tot blues tot… Zeg het maar!

Meer informatie vind je hier.

Oerol

Terschellings Oerol festival is in 1982 ontstaan uit de passie van één man, Joop Mulder. Een festival dat inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen! Het is fantastisch om de passie van Joop met tienduizenden bezoekers te kunnen delen.

Jaarlijks (in 2020, van 12 t/m 21 juni) verandert het eiland Terschelling in juni tien dagen lang in één groot podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. Oerol heeft alles in huis om jouw festivalzomer af te trappen. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een vernieuwend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek om tussendoor even bij uit te rusten of juist op los te gaan op de festivalterreinen.

De theatervoorstellingen worden speciaal, vaak ter plekke, voor de locaties gemaakt, of daarop aangepast. Eventjes weg uit de schouwburg en op naar het strand, de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.

Meer informatie vind je hier.

Puur Natuur festival

De bezoekers zullen een goede mix zijn tussen jong en oud, stelletjes, maar ook zeker jonge gezinnen zullen zich vermaken tijdens PUUR NATUUR met o.a. Kunst & theater, DJ’s & Live-muziek, coole foodtrucks met heerlijk eten, Pop Up-markt (lifestyle markt), de kids entertainment en workshops(ook voor volwassenen overigens) is in a nutshell wat er allemaal op het programma staat. Puur Natuur een 1-daags festival (4 juli) waarbij Kunst, Muziek, Theater, Shoppen, Food&Drinks en vooral Fun centraal staan.

Meer informatie vind je hier.

Strandfestival ZAND

Strandfestival ZAND wordt op zaterdag 22 augustus 2020 voor de 13e keer gehouden op het strand van Almere. ZAND is een dag lang heerlijk over het strand van Almere lopen en overal genieten van verrassende acts en muziek.

Strandfestival ZAND is al sinds 2008 de leukste muzikale stranddag van de zomer. Een festival waar de gemiddelde leeftijd van de bezoekers tussen de 18 en 34 jaar ligt. Uiteraard zijn kinderen van harte welkom maar we raden bezoekers wel af om jonge kinderen (onder de 12 jaar) mee te nemen vanwege de grote mensenmassa, zichtlijnen en gehoorbeschadiging. Voor kinderen onder de 16 jaar is volwassen begeleiding verplicht.

Meer informatie vind je hier.

Welcome to the Village

Welcome to The Village is het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Slenter door het bos- en waterrijke terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma.

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.