Asterix en Obelix: een duo wat iedereen wel bekend is, hebben weer een “nieuwe game” op hun naam staan: Asterix en Obelix XXL 2. Waar Asterix klein van stuk is en ook nog eens één van de slimste Galliërs, is Obelix een grote en mollige man met iets minder brains, maar met meer spierkracht. Hij is als kind in een ketel met toverdrank gevallen, wat ervoor zorgt dat hij onoverwinnelijk is geworden. Samen maken ze een heleboel reizen door het Romeinse Rijk en voeren ze hun favoriete hobby uit: Romeinen op hun kop geven! Er vliegen dan ook een hoop helmpjes door de lucht, wat eigenlijk altijd centraal staat tijdens hun avonturen.

Las Vegum en hulp uit onverwachte hoek

Het duo gaat naar Las Vegum, wat de Romeinse variant is van Las Vegas. Julius Caesar heeft alle druïden van het dorp ontvoerd en daar heeft hij van tevoren goed over nagedacht. De druïde en Gallische Panoramixis namelijk verantwoordelijk voor de iconische toverdrank die de Galliërs zo gigantisch sterk maakt. Je zou kunnen zeggen dat ze zonder dit drankje helemaal niets zijn….en dat weet Julius Caesar nu dus als geen ander. Gelukkig krijgen Asterix en Obelix tijdens hun avontuur hulp van Sam Schieffer, welke een Romeinse dubbelspion is.

Verwijzingen naar andere games

In deze game zitten een hoop verwijzingen verwerkt naar andere games, waaronder Super Mario Bros, Sonic the Hedgehog en Tomb Raider. Dit maakt het vooral voor de echte game-fanaten erg leuk om dit spel te spelen. Het is een feest van herkenning!

Leuke game voor de nostalgie-liefhebber

Sinds 2005, toen de originele versie van Asterix en Obelix XXL 2 op de Playstation 2 uitkwam, is er qua graphics wel wat verbeterd, echter ziet het nog steeds wat “verouderd” uit. De besturing is wel toegankelijk, wat ervoor zorgt dat ook de jongere speler gauw weet wat hij/zij moet doen. Zoals ik boven al omschreef, het gaat er voornamelijk om, om zoveel mogelijk Romeinen op hun lazer te geven. De verzamelde helmpjes zorgen ervoor dat je nieuwe aanvalcombo’s vrij speelt, maar ook kun je 3D modellen van de karakters vrij spelen…een grappig detail vind ik dat!

Op zich is het een prima game, maar aangezien het hele vechtsysteem wat simpeler is, kan het zomaar gebeuren dat de gamer in kwestie er wat sneller op raakt uitgekeken. Houd je wel van een beetje nostalgie, dan is het wel een game om een keertje op te zetten!

Meer informatie over de game vind je hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.