Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat ruim een kwart van de jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs dagelijks gamet. Verder is eruit naar voren gekomen dat 60% van de kinderen dit tot wel vier uur per dag doen. Schokkende cijfers, dat ten eerste, maar ook door het spelen in een zogenaamde “party” komt het gehoor van de kinderen in het geding. Vaak maken ze namelijk gebruik van headsets waarmee ze contact hebben met elkaar. Plantronics ontwikkelde de nieuwe lijn RIG 300 gaming headsets voor PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc en wij ontvingen er eentje voor een review.

Onze oudste mag gemiddeld 2 keer per week 1,5 uur een spelletje op de Playstation spelen en daar is hij het niet altijd mee eens. Ik begrijp heus wel dat een potje Fortnite met je vriendjes leuk is, maar ik vind 1,5 uur echt meer dan genoeg! Toen hij de nieuwe headset van me kreeg, sprong hij bijna een gat in het plafond. De oortjes die bij aankoop van de Playstation zaten, doen het niet zo heel best meer…en de RIG 300HS ziet er ook nog eens heel tof uit. Verder is hij makkelijk te bedienen, wat het een stukje gemakkelijker maakt (iets met zelfstandigheid enzo).

Hij zit erg comfortabel en is ook nog eens heel erg licht. De SoundGuard-veiligheidstechnologie zorgt ervoor dat de oren goed beschermd zijn en dat het volume niet heel erg hard kan staan. De open oorschelpen zorgen er ook voor dat de speler niet volledig is afgesloten van de buitenwereld, waardoor je dus gewoon kunt blijven communiceren met hem/haar. De geluidskwaliteit blijft fantastisch en ook nog eens heel erg zuiver, dankzij de 40mm-drivers. Een zeer geschikte headset voor de jonge gamer dus!

De RIG 300-serie, voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc, is nu verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 39,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.