Tot een aantal weken terug, toonde onze peuter eigenlijk nooit interesse voor de iPad. Natuurlijk keek hij wel eens mee met papa, maar dan het liefste naar foto’s van ons allemaal. Een spelletje of iets dergelijks leek hem vrij weinig te doen. Sinds dat hij drie jaar geworden is, lijkt het roer te zijn omgegooid…meneer speelt ineens met zijn speelgoed zonder ermee te gooien en de iPad wordt ook steeds vaker gepakt en aan ons gegeven. We hebben wat spelletjes voor hem erop gezet, waarvan hij ook nog eens kan leren.  

NPO Zappelin (2+)

Overdag wordt hier eigenlijk bijna nooit televisie gekeken. We hebben veel liever de radio aanstaan. Omdat de kleine man veel thuis is, kiezen we er vaak voor om Efteling Radio aan te zetten. Hier wordt ook veel voorgelezen, wat erg goed is voor onze kleine man die nog niet praat. Natuurlijk kent hij NPO Zappelin wel en daarom is de app ook zo leuk! Het is educatief, maar ook erg leuk en kleurrijk. Het is een app zonder poeha, gericht om kinderen iets te leren. De app is gratis en je kunt hem downloaden in de App Store of Google Play store.

DNA Play (3+)

Kinderen kunnen met deze app op een speelse manier leren wat DNA is en wat mutaties zijn. Los gen-puzzels op, zodat er uiteindelijk een monstertje ontstaat. Daarna kun je gemakkelijk de genen veranderen en zie je wat dit allemaal doet. Het monstertje zal veranderen en krijgt bijvoorbeeld ineens 6 ogen….en nog meer. De app is verkrijgbaar voor € 3,49 in de App Store of Google Play Store. Overigens kun je betaalde apps voor op de iPad gemakkelijk afrekenen met de itunes kaart.

Nijntje Educatieve Spelletjes (3+)

Deze app bevat 28 educatieve spelletjes voor het ontwikkelen van de intelligentie en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het is allemaal heel erg herkenbaar en duidelijk opgezet. Uren speelplezier gegarandeerd (natuurlijk niet uren achter elkaar). De app is gratis en je kunt hem downloaden in de App Store of Google Play Store.

Muziek luisteren

Muziek luisteren doen we allemaal via iTunes, dus ook de kleine man als hij op de iPad zit. Ook films worden regelmatig op deze manier bekeken. Voor ons is dit de beste manier om onze lievelingsmuziek en films te beheren. We maken zelf regelmatig gebruik van iTunes tegoedkaarten die je gemakkelijk kunt inwisselen door de itunes code in te voeren. Zo houden we onze uitgaven wat beter in de gaten…als het op is, is het op!

Beeld: Pixabay

Een gedachte over “Leuke apps voor peuters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.