wpid-img-20140913-wa0000.jpgZaterdag 13 september was het dan zover. Het eerste spring-eet-dans-speel-bouw-relax festival van Kiind Magazine. Wat beloofd was een mooie en relaxte dag te worden werd een waanzinnig festival! Bij aankomst heb ik me verwonderd over alle ouders met draagdoeken. Bij iedere auto werden blije gezichtjes omgeknoopt door vader en moeder en zo liepen we richting het festival terrein. Dit gaf al meteen een soort samen en verbonden gevoel. De entree verliep soepel en er waren geen lange rijen.

Bij binnenkomst was er meteen een relaxte sfeer. Leuke kraampjes en vrolijke muziek. Als snel werd duidelijk dat er een groot en divers programma was om uit te kiezen. Een lastige keuze, want als jonge moeder van een peuter en een baby stond het programma boekje vol met leuks.

Workshoptentwpid-img-20140916-wa0001.jpg
In de workshoptent werden fysieke workshops aangeboden voor ouder en kind. Ik ben begonnen met een les van Victoria Murillo. Yoga met je kind in de draagdoek. Erg fijn en ontspannen! Een aanrader voor iedere ouder met een kleine baby die het fijn vind om de innerlijke rust te vinden in combinatie met contact met je baby, die daar heerlijk van in slaap kan doezelen.

Daarnaast heb ik een speelse les mee mogen maken van Rose Knulst. Mijn zoontje van drie houdt normaal niet zo van wpid-img-20140913-wa0002.jpgnieuwe dingen en vond het ook best spannend. Uiteindelijk een matje uitgekozen in zijn lievelingskleur en daar gingen we. Er kwam een rugzak tevoorschijn met een beest en vanaf toen was alle aandacht gericht op de juf. En het knuffelbeest had reuze honger. Van de kinderen werden pannenkoeken gemaakt en de vaders en moeders gingen in de oven als een pizza. Allemaal enthousiaste gezichtjes, wat een feest zo’n ouder en kind Yoga les!

Lezingen
De lezingen en workshops waren makkelijk te vinden. Alles stond goed aangegeven in het programma en de medewerkers waren prima aanspreekbaar. De lezing van Annette Noordhof trok meteen mijn aandacht: “weer aan het werk en borstvoeden”. Aangezien ik zelf net werkweek 1 er op had zitten leek me dit wel een mooie aanvulling! Heerlijk om even met andere moeders te sparren over hoe lastig deze combinatie kan zijn. En wat fijn om van een ervaringsdeskundige te horen wat je rechten zijn en hoe het in ons land gesteld is met de borstvoeding.

Grasveldwpid-img-20140916-wa0003.jpg
Vanaf het grasveld kon je genieten van de heerlijke muziek en het kindertheater. Ook werden er volop hutten gebouwd door ouders en kinderen. Je kon genieten van de biologische catering! Het enige wat jammer was is dat alles vrij snel op was. Later werd me duidelijk dat een aantal catering bedrijven op het laatste moment af hadden gezegd. Een groot gemis voor hun, want ze hadden goed kunnen verdienen op deze prachtige dag!

Theater podiumkiind2
Vanaf het grasveld was ook het theaterpodium goed zichtbaar waarbij het verhaal van Dikkie Dik en de taart erg leuk was voor de kleintjes. Raaf nog even voorbij kwam vliegen en Ageeth de Haan met haar prachtige show ook veel bekijks trok! Fantastische sfeer en gezelligheid!

kiind3Boshut
Terwijl er in alle tenten veel leuks te zien en te doen was trok het bos eigenlijk vrij snel de aandacht van mijn zoontje. Via een kruip-sluip route kwam je al gauw in het bos. Hier hebben papa en zoon erg genoten van een verhaal over Assepasser en de trol! Ook werd er geknutseld met natuurlijke materialen. Mijn dochter genoot vooral van alle versierde bomen vanaf haar kleedje.

kiind1Blote voetenpad (OERRR-Natuurmonumenten)
Wat ook erg leuk was: het blote voetenpad van OERRR. Kinderen (en ouders) konden op hun blote voeten door verschillende bakken lopen, met daarin bijvoorbeeld bladeren, zand enzovoorts. Zo kon er kennis gemaakt worden met verschillende natuurlijke materialen.

kiind4Markt
Daarnaast was de markt ook een echt succes. Zoveel leuke kraampjes met duurzaam speelgoed, mooie biologische kleding. Normaal zijn dit dingen die je via internet besteld, maar nu was het leuk om alles is aan te raken en te voelen en in het echt te zien. Er was voor ieder wat wils! Wie over wilde gaan op katoenen luiers kon hier ook zijn slag slaan. Ook hadden veel kraampjes leuke festival aanbiedingen. Het was een gezellige boel. Het leuke van deze markt was dat je veel contact krijgt met andere ouders en ervaringen kunt delen.


We hebben genoten het was een heel mooi en geslaagd festival! Volgend jaar gaan we zeker weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.