trein1Vorige week woensdag was het dan zover. Het grote Thomas de trein feest voor zijn 70ste verjaardag. Wij boffen als KiDDoWz blogger maar, dat we altijd uitgenodigd worden voor dit soort evenementen.

Mijn peuter is dol op treinen en wat is er dan spannender, dan met de trein naar het verjaardagsfeest van Thomas te gaan! Aangekomen op Haarlem Centraal Station kwamen er uit allerlei hoeken blije peutertjes met hun papa’s, mama’s, broertjes en zusjes. En als je de menigte volgde kwam je al vrij snel op perron 3B terecht. En waar ik al een beetje bang voor was, het zou weleens heeeeel druk kunnen worden. En dat bleek waarheid. Perron 3B was afgeladen vol met kinderen, ouders en vooral ook veel kinderwagens. Allemaal kwamen deze kinderen voor Thomas! Maar met een beetje ruimtelijk inzicht, werd me al lang duidelijk dat dit nooit zou gaan passen.
Haarlem, Nederland.25 februari 2015.Thomas de Stoomlocomotief verjaardag.

 

Allle ouders bereiden hun peuters al voor op het ergste; het zou kunnen dat we Thomas vandaag toch niet gaan ontmoeten. Teleurgestelde koppies en vooral veel gestreste ouders, toen ook nog eens duidelijk werd dat kinderwagens niet mee naar binnen mochten. Daar gingen we dan met de tas in de ene hand, baby onder de andere arm en weer die mensenmassa in.

Via een fotograaf kwam ik erachter dat er ook een VIP ruimte was. Wat een mazzel hadden wij dat we daar ook welkom waren. Hierdoor had ik geen peuterdrama en hebben we nog iets mee kunnen maken, van het feestje van Thomas. Gelukkig! Maar wel heel jammer voor al die wachtende ouders, waarvan er een heleboel met teleurgestelde Thomas fans naar huis zijn vertrokken!

In de VIP ruimte stond een reuze taart van Thomas en wat was die heerlijk! Mijn peuter genoot volop van het spelen met de treintjes. Na enkele minuten werd ons gemeld, dat de voorstelling ging beginnen! Er volgde een muzikaal optreden van Thomas en de dikke controleur. Mijn peuter was hevig onder indruk en vond het fantastisch! Gelukkig: mama kon opgelucht ademhalen. Deze dag was voor hem toch nog een succes! Maar de volgende keer raad ik de organisatie aan, om een gratis kaartjesverkoop te starten. Dan weet je precies wat je aan mensen kunt verwachten! Zo voorkom je verdriet, want een ontspoort Thomas de trein feestje maakt niemand blij!

/Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.