Tijdens de kerstvakantie zijn de kinderen maar liefst twee weken thuis. Lekker uitslapen, het kerstdiner voorbereiden, oud en nieuw vieren, er is genoeg te doen! Tussen alle drukte door is er tijd om op te laden van het dagelijkse leven en om erop uit te gaan met het gezin. Er is genoeg te doen, maar helaas lopen de kosten voor een uitje tegenwoordig steeds hoger op. Om tijdens de kerstvakantie toch wat leuks te doen kun je hieronder een aantal goedkope uitjes vinden. En ja, ik ben aan de vroege kant…maar dan kun je er alvast over nadenken!

Bioscoop

Helaas wordt tegenwoordig ook de bioscoop een steeds duurder uitje. De prijs van de kaartjes loopt steeds hoger op en dan heb je nog geen drinken en popcorn besteld. Gelukkig bieden verschillende bioscopen kindervoorstellingen aan. Deze kaartjes zijn goedkoper en speciaal afgestemd op kinderen. Zo heeft Pathé de Pathé Kleuterbios. De film is speciaal afgestemd op de jongste bezoekers en duurt maar 60 minuten. Het licht in de zaal blijft aan en het geluid staat wat zachter. De prijs van een kaartje is voor kinderen én volwassenen maar €8,00. Als klap op de vuurpijl krijg je niet alleen een kaartje voor de film, maar ook een Kidscombo. Hierin zin popcorn, een drankje, een snoepje en ook nog een cadeautje! Ook de volwassenen worden verwend. Zij krijgen bij het kaartje een kopje koffie of thee en iets lekkers. Voor een betaalbare prijs krijg je een verzorgde ochtend of middag. Perfect voor een uitje wanneer het buiten koud en regenachtig is. 

Schaatsen

Deze winterse activiteit mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. In bijna alle gemeentes heb je de mogelijkheid om te schaatsen. De ene gemeente pakt net wat meer uit dan de andere, maar vaak zijn de kosten niet hoog. Zeker niet als je eigen schaatsen in je bezit hebt. Wil je op een speciale locatie schaatsen? Breng dan een bezoekje aan Winterpaleis Het Loo in Apeldoorn. Dit is dé plek om inspiratie op te doen voor de kersttafel. Daarnaast zijn er workshops voor de kinderen. Ze leren bloemschikken en servetten vouwen. Zo kunnen de kinderen met Kerst ook wat moois op tafel zetten. Het horeca assortiment is gevuld met hapjes en drankjes volgens historisch recept en een deel is gebaseerd op recepten uit ‘Oranje toetjes’. Tot slot kun je schaatsen op écht ijs! Het ijs is voor jong en oud, iedereen is welkom. Sier je nog niet vloeiend over het ijs? Dan kun je het leren met behulp van de pinguïn. Zorg wel voor een stevige iPhone 6s screenprotector. Als je tijdens het schaatsen uitglijdt kan je telefoon zomaar schade oplopen. De prijzen verschillen per leeftijd. Voor kinderen t/m 3 jaar is het gratis. Kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen €5,00 en vanaf 13 jaar is het €8,50. Koop je online je kaartje? Dan zijn de kaartjes voor iedereen vanaf 13 jaar €7,50. 

Warme Winteravonden in Dierenpark Amersfoort

Een bezoek aan een dierentuin is altijd leuk. Maar het is nog leuker als het dierenpark helemaal is omgetoverd in de kerstsferen. Tussen Kerst en oud en nieuw is het Dierenpark in Amersfoort in de avonden geopend voor bezoekers. De overheerlijke geuren van oliebollen en stamppotten komen je tegemoet. Kinderen glijden van de sleebaan en je kunt marshmallows roosteren boven een knetterend vuurtje. Alles gebeurt onder het genot van gezellig muziek. Daarnaast nemen gidsen je mee langs de verschillende dieren. Je loop langs prachtig verlichte bomen en je krijgt verschillende winterse weetjes te horen over de dieren. Tijdens deze tocht is een stevig hoesje erg handig. Door de hobbelende paden kan je telefoon zomaar uit je handen vallen. Dat is natuurlijk zonde. Een kaartje voor deze Warme Winteravonden kost €12,50. Heb je al een abonnement voor het dierenpark? Dan mag je  gratis iemand meenemen.

Thuis bioscoop

Wil je eigenlijk niet ver van huis, maar toch een leuke activiteit ondernemen? Tover je huis dan om tot thuis bioscoop. Om het wat specialer te maken kun je samen met de kinderen een boodschappenlijstje maken. Laat iedereen iets uitkiezen wat ze lekker vinden of ga zelf iets bakken. Ga voor koekjes of een lekkere cake. Zo maak je het nog net even wat specialer. Ga met zijn alle de boodschappen inslaan en ga thuis aan de slag! Stal al de ingrediënten uit, pak de laptop met het recept erbij en bakken maar! Bescherm tijdens het bakken je laptop met een MacBook Air 13 inch (2018-2019) hoes. Zo maken vieze vingers geen schijn van kans. Als de bakcreaties in de oven zitten, is het tijd om van de woonkamer een heuse bioscoop te maken. Doe alle gordijnen dicht en verschuif indien nodig de banken. Iedereen trekt zijn zachte pyjama aan, al het lekkers kan op tafel en kijken maar!

Uitgelichte afbeelding: Smiling family at ice-skating rink from Shutterstock/AboutLife

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.