Veel te doen tijdens Museumnacht 2014 in Naturalis!De kerstvakantie in Naturalis staat dit jaar in het teken van dinosauriërs. Van 22 december tot en met 4 januari halen kinderen en volwassenen hun hart op bij de vele dino-activiteiten die het museum organiseert.

Speel met de hele familie een ronde mee met de Bottenbingo en win mooie prijzen, maak een eigen T. rex bouwplaat, kijk hoe de kop van een Triceratopsgeprepareerd wordt en maak een foto hangend tussen de kaken van een T. rex. Door gebruik te maken van een greenscreen lijkt het net echt. Op de binnenplaats graven kinderen hun eigen fossiel op. Net als een paleontoloog prepareren zij deze vervolgens uit. Het fossiel mag mee naar huis. Peuters en kleuters kunnen aansluiten bij de speciale handpoppenvoorstelling over een T. rex en haar ei. Iedere bezoeker krijgt in de kerstvakantie bovendien het gratis Dinospeurspel vol informatie over dinosauriërs. 

nat1Activiteiten in LiveScience
In de zaal LiveScience is het mogelijk verschillende prepareersessies bij te wonen; bijvoorbeeld die van een plompe lori of stekelvarken. Ook vertellen onze onderzoekers hier over hun ontdekkingen en expedities.

Schelp met oudste gravering
In de zaal Onderzoek in Uitvoering ligt deze kerstvakantie de half miljoen jaar oude schelp met de oudste gravering ooit. Een schelp die begin december wereldnieuws was, omdat het het oudste bewijs van intelligent gedrag is. De schelp komt uit de collectie van Naturalis. Na de kerstvakantie gaat hij ook weer terug in de kluis en is hij niet meer te zien voor publiek.

Kijk voor het volledige programma tijdens de kerstvakantie op www.naturalis.nl.

Let op: Op 25 december en 1 januari is Naturalis gesloten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.