wpid-img-20150415-wa0007.jpgHet Scheepvaartmuseum is continu op zoek naar activiteiten. om het museum steeds aantrekkelijker te maken voor een breder publiek. Vorige week zaterdag opende het zijn deuren voor echte matrozen. Wij hebben alvast een kijkje mogen nemen en zijn meteen op ontdekkingsreis gegaan!

Directeur collecties Henk Dessens is blij met deze interactieve manier van leren en beleven. 

“Het leven aan boord spreekt voor veel kinderen tot de verbeelding. Jezelf nieuwe informatie eigen maken kan in deze tentoonstelling op een hele speelse manier. Alles draait om de ervaring van het gezin. Op die manier gaan de verhalen echt leven.”

wpid-img-20150415-wa0006.jpgAls matroos neem je deel aan een levensgroot bordspel. Je krijgt een echte zeemans puts mee. Deze emmer is gevuld met een tablet. Van tevoren maak je een keuze voor een leeftijdscategorie. Op deze manier biedt het spel voldoende uitdaging voor alle kinderen en kan het hele gezin deelnemen aan deze bijzondere tentoonstelling. Tijdens het bordspel loop je langs zes eilanden. Bij ieder eiland horen vragen over speciale zeevaartthema’s. Een apart deel van de tentoonstelling is ingericht als theaterhoek. De allerkleinsten kunnen hier een film bekijken waarbij Rinus de Rat en Bob van de Zee op zoek gaan naar het schip waar zij vroeger op leefden. Bob van de Zee wordt gespeeld door de bekende Nederlandse poppenspeler Fred Delfgaauw.

wpid-img-20150415-wa0005.jpgDe tentoonstelling is te bezoeken met het reguliere toegangskaartje. Wij hebben ons bezoek aan Het Scheepvaartmuseum extra compleet gemaakt door aan boord te stappen van VOC-schip “De Amsterdam”. Dit schip ligt naast het museum aan de steiger.

Kijk voor meer informatie op de website van het Scheepvaartmuseum! Benieuwd naar wat er allemaal te doen is? Klik hier voor de agenda!

/Mirjam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.