Verhalen ontdekken, beleven en maken, daar gaat het om in het Kinderboekenmuseum. En nu het museum tijdelijk gesloten is, brengt het de mooiste verhalen gewoon naar je toe. Het start online de reeks de Verhalenreis, waarin de Verhalendame prachtige boeken tot leven brengt. Reis je mee? Het kan vanaf vandaag via Kinderboekenmuseum.nl, 24/7 gewoon vanuit huis, vanaf je bank, bed of tuin.

Of je nu gek bent op lezen of het juist helemaal niet zo leuk vindt en nooit weet welk boek je moet kiezen; de Verhalenreis is voor iedereen vanaf 8 jaar. Een keer in de twee weken duikt de Verhalendame van het Kinderboekenmuseum online met jou in een nieuw verhaal van steeds weer een andere meesterverteller. In een korte video geeft ze je een prikkelend voorproefje van steeds een nieuw verhaal, aanleiding om vervolgens zelf het boek te gaan lezen. Laat je verrassen en droom weg naar nieuwe werelden. Op woensdag 29 april leidt de eerste Verhalenreis naar de klassieker De tuinen van Dorr van Paul Biegel. Later in de reeks zullen ook boeken van Annie M.G. Schmidt en Rob Ruggenberg aan bod komen.

Kinderboekenmuseum in huis

Nog een leuke tip voor deze meivakantie: haal het Kinderboekenmuseum in huis! Op de Instagram-pagina van het museum vind je leuke tips om spellen uit het museum thuis na te bouwen. Deel jullie creaties met de hashtag #ikleesthuis en tag het Kinderboekenmuseum.

#ikleesthuis

Spannende avonturen beleven, een reis maken door de tijd, heerlijk even ontspannen of kennis maken met allerlei fantasiedieren… Ga op avontuur met een boek. Dat is niet alleen ontzettend leuk, maar ook nog eens heel goed voor je. Wist je dat als je elke dag minimaal een kwartier leest of voorgelezen wordt, je woordenschat groter wordt, je spelling verbetert, je beter begrijpt wat je leest en je veel beter presteert op school? Dus pak een boek en lees je slim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.