samsam1Kinderplatform Samsam gaat van start met een reeks KinderColleges. Op woensdagmiddag 13 april is de kick off met het thema ‘de Moestuin’. Dit college vindt plaats op de groenste plek van Amsterdam: de Hortus. De middag start om 14.30 uur en duurt tot 16.30 uur.

In een speciale groentekas leren kinderen over moestuinen en de wonderen van wormen. Waarom zijn wormen zo belangrijk voor een gezonde bodem?

Na dit verhaal gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze bouwen een ‘Wormenhotel’ voor thuis. Tijdens een rondleiding door de Hortus leren ze meer over eetbare planten en planten van ver weg. De middag wordt afgesloten met een quiz: de winnaar ontvangt een groen prijzenpakket.

samsamMet de Samsam KinderColleges leren kinderen (vanaf 8 jaar) meer over de wereld en verdiepen ze zich in de thema’s van Samsam. De KinderColleges zijn altijd een leuke combinatie leren én zelf doen. Na de editie over de Moestuin staan er in het najaar nog twee colleges gepland: in oktober over de Verenigde Staten en de presidentsverkiezing en in december over chocolade. De colleges zijn gekoppeld aan de onderwerpen van het tijdschrift dat op hetzelfde moment verschijnt. Het Samsam KinderCollege is gratis voor abonnees. Nog geen lid? Een jaarabonnement is slechts €15,-. Aanmelden kan via www.samsam.net/kindercolleges. Niet-abonnees betalen € 10,- toegang.

Samsam, platform voor mondiaal burgerschap, duurzaamheid en kinderrechten, leert kinderen op een leuke manier verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en de wereld. Dit doet Samsam door verhalen te vertellen over kinderen wereldwijd en door te laten zien dat ook kinderen het verschil kunnen maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.