autismeweekVanaf 2 tot en met 9 april vindt de NVA Autismeweek 2016 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. De NVA Autismeweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. 

Duik in de wereld van autisme

Het thema van dit jaar is sporten en bewegen, waarmee we heel Nederland willen uitnodigen om in beweging te komen voor autisme door ‘samen te duiken in de wereld van autisme’. Dit doen we onder andere via De Blauwe Plons. Paralympisch kampioen zwemmen en NVA-ambassadeur Marc Evers maakte dit al bekend op het NVA AutismeCongres 2015. In de NVA-Autismeweek vragen we aandacht voor autisme, en dan vooral om hier SAMEN mee aan de slag te gaan. Want meer begrip en kansen voor mensen met autisme kunnen we alleen voor elkaar krijgen als we hierin samen optrekken. En daarom willen we ook graag samen iets DOEN: we gaan overal in Nederland met elkaar plonsen.

Doe mee en vraag aandacht voor sport en bewegen
Met deze NVA Blauwe Plons vragen we dit jaar op een leuke manier aandacht voor het belang van bewegen en sport voor mensen met autisme. En dat is goed voor jong en oud. Omdat samen sporten en bewegen helpt om gezond te blijven en anderen te ontmoeten. Sporten kan mensen uit een sociaal isolement halen. Negatieve gevoelens verminderen. En het zelfvertrouwen vergroten.

Evenementen bij jou in de buurt vind je hier!

(Visited 91 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.