Tijdens een dagje Amsterdam met onze drie kids van 5, 3,5 en 1,5 jaar maakten wij een rondvaart door Amsterdam. Een super leuke manier om Amsterdam van een andere kant te bekijken. De Blue Boat Company is een grote aanbieder van boottochten in Amsterdam. Zij starten vlakbij het Hard Rock Cafe en varen iedere dag in ieder geval ieder uur en in het hoogseizoen ieder half uur. De boottocht duurt 75 minuten. Bij de Blue Boat Company heb je tijdens iedere vaart de mogelijkheid voor kinderen het speciale mediaverhaal aan te zetten via de koptelefoontjes. Voor ouders heb je uiteraard de volwassen versie tot je beschikking.

Bluebees
Sinds oktober 2017 heeft de Blue Boat Company een augmented reality game die je tijdens iedere vaart kunt spelen, de Amsterdam Pets Cruise. Met een app die je via een iPhone kunt downloaden, kun je de huisdiertjes van de Blue Boat vangen. De Bluebees zijn verschillende diertjes, die langs de route die je vaart, wonen. Op de kaart in de app kun je zien wanneer je in de buurt komt van een diertje. Dan zet je snel je verrekijker in je app aan en vangen maar. Wanneer je een diertje gevangen hebt, volgt er een spelletje waarin je reddingsboeien in verschillende kleuren mag vangen. Lukt dit, heb je het diertje aan boord gehaald! Het diertje kan je dan iets leuks over het plekje waar hij woont vertellen.

Piratentour
Tijdens de hele vaart, kunnen kinderen via een koptelefoontje luisteren naar een verhaal. Het verhaal gaat over Sjonnie de muis en Harold de Kat. Harold wil piraat worden, maar hij is een beetje bang… voor water nota bene.. Sjonnie en Harold vertellen op kinderlijke wijze waar je langs vaart, super leuk voor kinderen. Ook krijgen kinderen tijdens de tour een boekje waarin ze kleuren of raadseltjes kunnen maken. Ook kunnen ze zelf een piratenooglapje maken en een verrekijkertje vouwen.

De omgeving
Natuurlijk hielpen wij onze kinderen met het vangen van de Bluebees, maar ondertussen genoten we ook van Amsterdam. Zo vaarden we langs het smalste huisje van heel Amsterdam (bizar smal),  langs Carré en langs het Centraal Station van Amsterdam. De grachten van Amsterdam waren prachtig en de grachtenpanden nog mooier.

Tijd te kort
Onze kinderen vonden het vangen van de beestjes fantastisch. Vooral de oudste was fanatiek. Ook het verhaal over Harold en Sjonnie vonden ze erg leuk. Ze wisselden het kleuren en beestjes vangen met elkaar af. De ooglap vonden ze super stoer en ook waren ze erg blij met de verrekijker.  Na ruim een uur, toen de boottocht eindigden, waren onze kids teleurgesteld. Ze hadden best nog een rondje willen maken. Ze waren de hele vaart zo druk met vangen van de Bluebees, lekker kleuren en ook nog naar buiten kijken, dat de tijd omvloog. Wat een leuke tocht door Amsterdam!

Praktisch
De rondvaart gaat iedere dag, ieder uur. In het hoogseizoen zelfs tweemaal per uur. Je stapt op en af tegenover het Hard Rock Cafe in Amsterdam. Kaarten zijn online te koop, maar ook ter plekke bij de kassa. Er is een toilet aan boord en je mag aan boord je eigen eten en drinken nuttigen. Prijzen zijn online 15 euro per volwassenen en 7,50 euro voor een kind vanaf 4 jaar. Aan de kassa zijn de kaartjes duurder.

Ilse is mama van drie kids (5, 3,5 en 1,5 jaar) en blogt over reizen en uitstapjes met kids op avonturensparen.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.